zvířecí nájemníci

zde si můžete popovídat o čem chcete ...

Moderátoři: moonvil, Stanley_51

Odpovědět
Argout
člen
člen

Re: zvířecí nájemníci

Příspěvek od Argout »

Liška, dějství II.

Liška se nastěhovala do patra ve stodole, jak se dnes ukázalo. Prý byla rozzuřená, nebezpečná a bůhvíco, ale partnerem požadovaného myslivce se psem jsem nesehnala. Tak jsem ji vyhnala koštětem - a Kasto, vrátila jsem ji zpátky do oběhu. Zase přelezla zeď. Možná už je u vás :D
Mmch ta fotopast je pěkná!

Všem děkuji za podnětné příspěvky ke kachnám, tak teda nic, no…
kasta
čestný člen ( přispívající )
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a

Příspěvek od kasta »

Argout: dobre! :) kazdopadne myslim, ze lepsi liska, nez kuny.

Obrázek

fotky z fotopasti uz jsou starsi, bohuzel coby levny cinsky model se za par let rozpadla, ale zmapoval jsem diky ni, co nam beha po zahrade
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

protiptaci ochrana- letos uz budu resit, mam pripravene zaclony ze sekace u kterych predpokladam uv odolnost jako v okne, ze se to hned nerozpadne, na jednotlive keriky si z toho nasiju pytel na hlavu, teda na hlavu tech keriku. Se stazenim dole. Kdo máte zkusenost s blejskátkama, jaké se vám osvedcili? jak daleko od sebe, mozna i stribrne vetrniky samodomo by mohly fungovat pouzit zrcadlovou samolepku ? na to, discokoule taky :D
moonvil
administrátor
administrátor
Bydliště: Řícmanice, 275mnm - mrazová kotlina Moravského krasu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

Záclony jsou blbé, při namočení jsou docela těžké a v kombinaci s větrem to může udělat více škody než užitku.
V krajní nouzi z ekonomických důvodů snad, ale pak by to chtělo nad keři mít něco, o co by se to opřelo (Tčko ze dvou latí apod.) Na navěšené cetky si ptáci rychle zvyknou, navíc je to dost hnusný.
EvaOstrava

Příspěvek od EvaOstrava »

Je zajímavé, že byly roky, kdy ptáky naše borůvky moc nezajímaly. Pak stříbrné stužky bohatě stačily. Není to ale stoprocentní. Měla jsem nastříhané proužky ze stříbrné zdravotnické izotermické fólie. Při dešti ale zplihne, takže se netřepetá. Možná raději stříbrné stužky na dárky, nebo přímo "Reflexní páska proti ptákům". Zahrada se hezky třpytí, odpuzuje i hmyz. :D :D
Jeden soused má přes kostru foliovníku -z oblouků- přehozenou záclonu. Má keříky zasazené v řadě.
Asi bych zapíchla čtyři delší tyčky kolem keře a natáhla velký pytel ze záclony, dole něčím zatížila, přihrnula hlínou, aby nebyly mezery (keře se budou časem zvětšovat!). S tím obíráním to asi nebude nejlehčí. Možná někde rozpínací nebo nahoře zavázaný?
Naposledy upravil(a) EvaOstrava dne 20 úno 2025, 19:59, celkem upraveno 1 x.
kasta
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a

Příspěvek od kasta »

veverka: ja zkousel loni kousky alobalu na rakytnik a viditelne je to zpomalilo. jen se musi dat skoro vsude, bobulky co od nich byly daleko, mizely rychleji.

zaclonu obcas taky pouzivam, da se, ale chce to ty silonovy, ta se po desti nenacuca vodou tolik jako bavlna.

u nas nejsou ptaci zatim jeste tak drzy, aby prolezali otvory nebo spodem, zaclona nam to chrani spolehlive, i kdyz treba uplne nedoleha, vzdy ji jen na tech strategickych mistech sepnu kolickama na pradlo a staci to...
EvaOstrava

Příspěvek od EvaOstrava »

Je fakt, že silonová záclona je tak jemná, že navlíkat ji na něco, co není úplně hladké, může být problém. Asi je lepší ji přehodit nebo obalit, a na boku ji sepnout třeba kolíčky. Ty na zahradě taky často používám.
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

[quote="EvaOstrava"]Je fakt, že silonová záclona je tak jemná, ...
Mam silonove zaclony ktere jsou tkane jako organza-organzovy pytlik na hrozny, jo a udelam jak mi zde dobre radite, takovou konstrukci, s oplastovanym dratem ktery se prodava jako snura na pradlo,prikolickuju, a dole zatizim kamenama. Jsme ptaci oblast tady mi ptaci cvrnkaj do brejli i v zime.
nene

Příspěvek od nene »

Dneska došlo k vraždě našeho prvního letošního komára - bohužel se nejednalo o prevenci, ale o pomstu. :( ... :wink:
mitas
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od mitas »

To nemá chybu ! :lol:
kasta

Příspěvek od kasta »

u nas ve sklepe komari prezimujou, takze se tam s nima muzu chodit potesit celou zimu :)
nene

Příspěvek od nene »

:D
Tak takovou vyčůranost jsme od nich nečekali, to neznáme - na severu komáři nejsou (pokud nějakého nedovezeme sebou), na jihu máme chajdaloupku obalenou sítěma, všechny zdi zářivě bílé, takže když nějaký komár pronikne skrze dveře při procházení, je vzápětí odhalen a popraven :P . Na jihu je to občas komáří děs běs, ráno se na zahradu nedá, večer jakbysmet, přes poledne je vedro k padnutí......jo, všechno holt má i své "mouchy" :wink: .
kasta

Příspěvek od kasta »

nene: tohle je stary domek, sklep vytesany ve skale, drive i s vlastni studankou, ted uz jen s obcasnym pramenem po vetsich destich, stabilni teplota kolem +8 stupnu, proste pro komary raj:)
Argout
člen
člen

Příspěvek od Argout »

Na naší zahradě asi řádí yetti a vyhrabává, co zasadím. Ze zoufalství jsme již koupili fotopast a každý den ji strategicky líčíme. Zatím máme v evidenci celkem 5 koček (z toho dvě vlastní, zcela jistě nevinné, ty by mi to neudělaly S12 ) a jednu kunu. Všechna zvěř se na záběrech jen nevinně potlouká po zahradě.
Nikdo nezachycen při činu.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Výše obří, nádherná a drahá pivoňka. Zasazená na podzim, vyhrabaná uprostřed zimy, znovu zahrabaná, zatížená šutry a cihlami, znovu vyhrabaná, rozervaná na mnoho maalých kořenů, šutry a cihly poházené okolo.

Obrázek

Zde záhon s jahodami. Před 2 týdny osázen, za pár dní dvě sazenice vyhrabány a pohozeny stranou. Znovu zasazeny, záhon zakryt nektankou. Dnes v netkance prorvané 3 díry, další dvě sazenice vyhrabány a pohozeny stranou, třetí načatá.
Už to trvá děle, před pár lety mi to vyhrabalo čerstvě zasazené česneky giganteum (snad kilové cibule). Psa nemáme, nikdy jsem ho tu neviděla.
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

argout dej pasticky na myši s mandlí ,jak tady radí nene S9 , mě se to moc osvedcilo, a tolik druhů myšáků jsem ani netusila ze existuje co se tady chytlo, a taky mi tahali cibule i s natí do nor. Dle ty bílý netkanky prokousaaný,to šlo spodem z tunelů. Pasticku na provázek,ten na vetev tu píchnu do zeme (aby neutekli i s pastickou) , dávám pod velkej tezsí hrnec k mistum kde skodi, hrnec podepřu kamenem, kvetnikem...., mezeru dole aby nezobli ptáci a nevesel se jezek.
Odpovědět