zvířecí nájemníci
Moderátoři: moonvil, Stanley_51
-
nene
- čestný člen ( přispívající )

- Kontaktovat uživatele:
Re: zvířecí nájemníci
Krásný....a když letí, tak to je teprve pohled, takový minidron
.
- kasta

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
- Kontaktovat uživatele:
to jo, proti obloze jsou nekdy dobre videt i ty paruzky. a u nas je to casto k veceru: "vrrrrrrrrrrrrrrrr, bum, zblunk" .... a jdem ho vylovit z lavorku na myti rukounene píše:Krásný....a když letí, tak to je teprve pohled, takový minidron.
-
nene

- Kontaktovat uživatele:
- Stanley_51
- administrátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak tohohle brouka bych chtěl jednou vidět naživo. Zatím jsem ho vždy viděl jen přišpendleného v krabičce. U nás je na ně zima, takže tady nejsou.kasta píše:zacal cerven, uz se lihnou.
Stanley_51
- kasta

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
- Kontaktovat uživatele:
U nas na Plzensku taky nejsou. Zatim. Ale tam nejsou ani stary duby, kde zijou larvy. V Praze jsem kousek pod Petrinem a hlavne blizko parku Klamovky, kde jich je fakt spousta. A na berounsku/krivoklatsku taky, tam jsou jizni strane nad rekou plny starych dubu.Stanley_51 píše: Tak tohohle brouka bych chtěl jednou vidět naživo. Zatím jsem ho vždy viděl jen přišpendleného v krabičce. U nás je na ně zima, takže tady nejsou.
-
Argout
- člen

- Kontaktovat uživatele:
Na Berounsku jsou, zrovna nedávno jsme našli jednoho pana Roháče. Častěji se najde paní Roháčová, obvykle jsou už ale v posledním tažení (jinak by se zdržovali ve výškách, takže by je člověk nepotkal).
-
EvaOstrava

- Kontaktovat uživatele:
Kapradiny se mi líbí, a tak jsem si z lesa kdysi nějaké přinesla - asi kapraď samec. Bohužel se trochu moc vyseměňují, a pak jsou leckde. Většinou jim hlavně otrhávám listy. Ale nedávno jsem zjistila, že prý odpuzují slimáky. Takže letos mulčuji kolem rostlin těmito listy. Uvidím, jak to pomůže, až zítra vysadím předpěstované okurky. Ty mají slimáci obzvlášť rádi.
https://www.ireceptar.cz/zahrada/jak-se ... imaku.html
https://www.ireceptar.cz/zahrada/jak-se ... imaku.html
-
nene

- Kontaktovat uživatele:
Vloni jsme si koupili nějaké kapradiny, (taky máme po zahradě rozplevelené "samce", líbí se nám a chtěli jsme zkusit ještě něco dalšího).......byla to fuška zachránit malé vysazené kapradinky před slimáky, jednu rostlinu sežrali komplet. Nicméně větší rostliny přežívají slimáčí invazi v pohodě a na otrhaném kapraďovém listí namulčovaném kolem kytky jsme letos opravdu ještě slimáka nenašli, přestože kolem jich je spousta. Budeme zvědaví na výsledek okurkového pokusu.
- kasta

- Kontaktovat uživatele:
letos jsem si vsimnul zvlastniho chovani mravencu, co pestujou msice na vrcholcich rybizu. asi na dvou vrcholcich byly ty zkrouceny listy "zazdeny" smesi hliny, pisku ap. takova koule a uvnitr par mravencu a par msic. asi dalsi pokus ty msice chranit, ony tady jinak moc nemaji sanci, tlak predatoru je veliky. meli tam uvnitr jen par msic, ale stejne jsem jim to zboural.
-
nene

- Kontaktovat uživatele:
Jak hodně prší, tak mravenci činí pokusy udělat si mraveniště ve výšce.
- kasta

- Kontaktovat uživatele:
Ano, je to stejna hmota, jako na mraveniste, ale tohle bylo opravdu pro msice - mravencu tam bylo jen par "hlidacu", na stonku byly msice a i ty listy byly zkrouceny od msic. Podle me snaha je ochranit pred predatory.
U me na zahrade na berounsku nejaky nadmerny vlhko ani neni, jen je hezky zalito, tak akorat rekl bych.
U me na zahrade na berounsku nejaky nadmerny vlhko ani neni, jen je hezky zalito, tak akorat rekl bych.
- kasta

- Kontaktovat uživatele:
nene: tak tyhle zviratka jsem zase ja nikdy nevidel nazivo
Jozka: co je to za motyla? batolec duhovy? me zmatlo, ze na fotce neopalizuje, ale je to on, ze?
Jozka: co je to za motyla? batolec duhovy? me zmatlo, ze na fotce neopalizuje, ale je to on, ze?