Já jsem nedávno po delší době objednala pár okrasných rostlin (3 ks) z Kruhu a musím říct, že jsem byla hodně zklamaná. Samotné rostliny byly asi původně pěkné, ale vzhledem k tomu, že je vrazili do velkých krabic a nijak nezajistili, přišlo vše pobité, vysypané a polámané. Z těch tří zaručeně žije jen jedna, která byla polámaná nejméně. Jednu se mi vůbec nepodařilo vzkřísit a jedna je stále taková nijaká. Spíš mrtvá než živá.
--------------------------
K těm mezerám po tečkách, čárkách apod.: na ZŠ jsem po celý 2. stupeň měla předmět "psaní na stroji". (Vzhledem k tomu, že jsem 9. ročník zakončila v r. 2003, byl to tak trochu anachronismus.) Učebnice jsme měli z 80. let a pravidlo o mezerách po interpunkčních znaménkách tam rozhodně bylo.

Známkovali nás z toho. Pokud mám soudit podle tištěných materiálů, toto pravidlo existovalo vždy, protože jsem v rukou držela i knihy z počátku 18. stol. Mezery v nich byly důsledně dodržovány.
Na druhou stranu, pokud bych neměla na ZŠ tento předmět (a nešla bych pak na VŠ, kde se toto řeší u seminárek a diplomek), asi bych to musela zjistit jen nějakým pozorováním, protože v informatice - ať už na ZŠ nebo na SŠ - jsme se nic o úpravě psaného textu nikdy neučili. V jiném předmětu taky ne.