Ekozahradnictvi.cz

odkazy na prodejce

Moderátor: Stanley_51

antarian
velitel
velitel
Kontaktovat uživatele:

Re: Ekozahradnictvi.cz

Příspěvek od antarian »

Ma uz nekdo nejakou pozitivnejsi zkusenost? Hodlam si tam brat mispule :-)
Lenkalor
generál
generál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenkalor »

Já jsem v tomto e-shopu nakupovala třikrát a zkušenost je pozitivní. Jen jednou trochu horší rostlinka, ale roste. A jednou záměna jednoho druhu bezu za jiný, což mi nevadilo, protože jsem ho neměla. Bohužel mě předem neinformovali, což je problém, který je třeba dost častý při objednávání akvarijních rostlin, nemyslela jsem si, že se to stává i tady. Prostě trochu problém v komunikaci, ale jinak spokojenost. Některé rostlinky jsou menší, ale tam je to zase o ceně, všechno roste. Určitě budu nakupovat znovu. :)
Pítrs
čestný člen ( přispívající )
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pítrs »

Ahojte.
Nemáte někdo aktuální zkušenost s Ekozahradnictvím (www.ekozahradnictvi.cz) Vršeň 10 u Nepomuka ?
Chci si koupit pár kaštanů, moruší aj., ale s objenáním stále váhám.
Ve starších příspěvcích se píše, že rostliny nebývají moc vitální a často špatně označeny, některé neoznačeny vůbec.
Nevíte prosím někdo jestli se už napravili a posílají rostliny v pořádku ?
Díky
pavell
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavell »

Pochybuji že by se napravily, máš jiné spolehlivější zahradnictví než zrovna tohle.
Lenkalor
generál
generál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lenkalor »

Já mám u nich znovu objednáno poměrně dost rostlin, tak dám vědět, až je dostanu. Loni jsem objednávala 2x a nijak nevybočovali z průměru.
pavell
desátník
desátník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavell »

To že mají u sazenice škrtnutou originální cedulku a tužkou napsaný jiný název ti mluví za samo za sebe a na očkované asimině nepsáno pouze asimina bez názvu odrůdy to je celkem síla. Jinak sazenice spíš podprůměr. Podle mě na úrovni Konvičkových.
kasta
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasta »

Tak jedna negativni recenze na ekozahradnictvi.cz. Uz jsem od nich dlouho nic nekupoval, protoze tech zamen tam pri poslednich nakupech bylo vice nez jedna. Ale ted tam meli pohromade vsech 5 rostlin, ktery jsem shanel, tak jsem to znovu zkusil.

Nejprve napsali email, ze jedna rostlina neprezila zimu, nabidli at si vyberu neco jineho nebo ze vrati penize. Vybral jsem si za podobnou cenu krokusy (ty se hodi vzdycky) nacez prislo obratem potvrzeni a ve shrnuti objednavky byly hned dva balicky krokusu. To jsem mel jeste radost a chtel dekovat a psat pozitivni recenzi. Bohuzel jen do okamziku, nez dorazily rostliny.

Rostliny tak mizerne zabaleny, ze hlosina ebbingeova dorazila uplne dobita dalsim kvetnikem, rozlomena tesne nad zemi, kde se rozdvojuje a oba ty vyhony i pres snahu je vyvazat, tak uschly. No, porad doufam, ze obrazi z korenu tesne nad zemi - bylo videt, ze nebyla presazovana, ze rostla v tom kvetinaci minimalne celou lonskou sezonu - kdyz jsem z nej tahal koprivy, byly prokoreneny uplne skrz naskrz. I tohle bych asi jeste odpustil a doufal, ze obroste. Ale po tydnu uschl kerik arbutus unedo, ktery jsem dal na pudu za okno. A kdyz jsem ho kontroloval, vpodstate vypadl cely z kvetniku, kde byl jen naranzovany, jakoby zapichly, s odumrelymi koreny. Coz uz je teda hnus.

Takze za sebe u tehle firmy uz nikdy nakupovat nebudu a posilam recenzi jakou si zaslouzi. Jen jeste dodam ze z peti puvodne pozadovanych rostlin prisel v poradku zimolez Boreal Beast (doufam, ze je to opravdu on) a hezky rakytnik Botanika, puvodem z Adava - hezka, silna, zakorenena rostlinka, s cedulkou, kde je odlomena spodni cast, kde byla puvodne napsana odruda. Tak jen doufam, ze je to proto, ze jim dosly cedulky a ne ty odrudy (ale na webu napsano, ze stale jeste maji 6ks, tak snad fakt jen ta cedulka).

Je to skoda, ze tam maji takovy, s prominutim, bordel. V minulosti jsem toho u nich nakoupil hodne, vetsina rostlin byla ok, nektery i opravdu pekny. I ted ten Boreal Beast je hezka rostlina, ktera uz letos urcite zaplodi. Ale tak nejak celkove si rikam, ze tohle uz nemam zapotrebi...
Argout
člen
člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Argout »

Tak já taky přidám zkušenost. Letos jsem tam objednala 3 rostliny, o jedné napsali, že nepřežila zimu. Dobře, chápu, náhradu jsem nechtěla.
Dorazila pivoňka, snad bude true-to-type. Vypadá dobře, na rozdíl od loňského nákupu téže rostliny ve Strakovo byla lépe zabalena a přežila cestu.
Fíkovník teda nevím, zatím moc živě nevypadá, ale dám mu čas.
V minulých letech jsem tam nakoupila exotiku - slabá leč živá rostlina, ale nakonec nepřežila. Dále nějaké stromkové rybízy. Ty sice přišly na hodně krátkých podnožích (od té doby se pídím i po informaci o délce kmínku) ale žijí a plodí.
Mají hezkou a svůdnou nabídku, někdy to vyjde a někdy ne. V podstatě všechny rostliny umím koupit jinde a lépe, ale on ten život pěstitele je do značné míry o impulzivních nákupech…
kasta
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasta »

Argout: ja tam v minulosti nakoupil hodne rostlin, vetsinou jeste pred covidem. Nikdy zadny velky problem nebyl, nic mi nechciplo, nektery rostliny byly i opravdu hezky, nejlepsi asi muchovnik thiessen, ktery mel metr a pul a byl namotany v te krabici dokola :), takze hned prvni uroda byla super. Akorat aktinidie byl prusvih, ze dvou kolomikt a jedne arguty ani jedna nebyla ta, co jsem kupoval (postupne behem let). Dva samci a to treti vubec nebyla aktinidie, ale kdovi co, takze od te doby meli stopku. No a zase ji maji :(
Argout
člen
člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Argout »

Tak fíkovník se neprobral :(
Z 3 objednaných 2 kytky dorazily, z toho 1 žije…
Odpovědět