Nicméně je to ještě maličké, až se to otevře, budeme chytřejší. Můžou to být kluci i holky.
mrazuvzdorné odrůdy kaki
Moderátor: Stanley_51
-
nene
- čestný člen ( přispívající )

Re: mrazuvzdorné odrůdy kaki
Přesně tak, milý Watsone
, odhalila jsi nás
. Vypadá to, že děti zlobí (a dostanou nařezáno), je fajn, že máš naroubováno.
Nicméně je to ještě maličké, až se to otevře, budeme chytřejší. Můžou to být kluci i holky.
-
Lenkalor
- desátník

Můžu si vyhrát i se samečkem. Ve skleníku mám malou Vanigliu a prý, když se opylí, tak je sladká už v pevném stavu.
Od stromku Sosnovská-Dar Sofievky-Nikita je samec dost daleko(a za rohem), nemyslím si, že by ho opylil.
Akorát by mohl opylit H-120. Ale ta je víc ve stínu a ještě nemá vidět poupata.
Od stromku Sosnovská-Dar Sofievky-Nikita je samec dost daleko(a za rohem), nemyslím si, že by ho opylil.
Akorát by mohl opylit H-120. Ale ta je víc ve stínu a ještě nemá vidět poupata.
-
Lenkalor
- desátník

Vlastně by bylo jednodušší naroubovat samce do Vaniglie. 
-
nene

-
modra7
- desátník

Po zimě se stále neprobudila Cangzhou a nevypadá to, že by se ještě chystala. To mě hodně mrzí, byla dost drahá. Jiro je v pohodě, ale stále hodně malé. Na plody si ještě pár let počkáme..
-
nene

Cangzhou máme naroubovánu a probudila se, ale je namrzlá, špatně nám roste, lístky jsou mrňavé a pokroucené a roub, který jsme z ní vzali (když ještě nerašila) a roubovali s ním na asi čtyřech místech, byl vysoce pravděpodobně zmrzlý - ani jeden roub nejede. 
- Stanley_51
- administrátor

Já jsem rouboval Cangzhou do své Sosnovské již poněkolikáté a nikdy se to nechytlo. Poslední roubování 2 rouby Dar sofievky naopak vypadají slibně, tak se modlím
Stanley_51
-
nene

Držíme palce, DS u nás letos vypadá nádherně, předloni se nám vylomila silná větev a stromek vloni vypadal jak vánoční stromek v dubnu, nicméně, pár plodů bylo. Letos je už nádherně obrostlý, listy zdravé, přírustky velké, květů spousta....snad se to zase nepoláme
. DS vypadá jako něco, co je třeba na zahradě zkusit. Je sice pozdnější než Sofijevka (dřív se vybarvuje, později dozrává), ale plody jsou větší a stejně výborné.
-
Hofis

Nic si z toho nedělej, Stando, mám s Changzhou stejný problém. Už druhým rokem se jí snažím naroubovat na NBT (Nikiskaya Bordovaya x Tomuri), a ani letos, ani minulý rok se mi to nechytlo. Minulý rok jsem se uklidňoval tím, že to možná přemrzlo, ale letos jsem si bral rouby ještě na podzim před zabalením, při roubování mi přišly pěkně čerstvé, stejně se mi to nechytlo. Přitom na semenáč klasického tomelu se mi to chytlo bez problémů.Stanley_51 píše: ↑23 kvě 2026, 09:21Já jsem rouboval Cangzhou do své Sosnovské již poněkolikáté a nikdy se to nechytlo. Poslední roubování 2 rouby Dar sofievky naopak vypadají slibně, tak se modlímsnad to vyjde.
Podle mě tam bude někde zakopanej pes u těch tomelů. Třeba minulý rok jsem rouboval klasický tomel Sheng do lotusu, pěkně se mi chytnul, letos pěkně obrazily oba kousky a pak se z ničeho nic stalo toto:

Foto: Praha-Motol, 28.05.26
Najednou jakoby listy ztratily oporu, svěsí se a postupem času uschnou. Takto to potom končí:

Foto: Praha-Motol, 28.05.26
To je menší bratříček, u kterého se to samé stalo o týden dříve. Neumím si to vysvětlit. A není to ani nedostatečnou nebo nadměrnou zálivkou nebo tím, že by odešla podnož, protože zejména na té poslední fotce je vidět, že ta podnož podrůstá. A už i toho druhého lotusu je vidět, že začíná podrůstat. Prostě jakoby ten lotus najednou zcela spontánně odmítl ten roub. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?