Máte srovnání H63A s jinými odrůdami? V čem se vám zdá případně lepší?kaaja-el píše:Nejlépe H63a a možná Prok.
tomel
Moderátor: Stanley_51
Re: tomel
Ahoj, nádhera.
Také jsem rouboval a očkoval na rouby od Moniky a dalších, ale jen u pár zatím zelené lístečky.
Tak čekám, co se ještě chytne
.
Jakou jsi měl úspěšnost počet pokusů/počet ujmutí?
Měj se a ať se daří.
Vašek
Také jsem rouboval a očkoval na rouby od Moniky a dalších, ale jen u pár zatím zelené lístečky.
Tak čekám, co se ještě chytne
Jakou jsi měl úspěšnost počet pokusů/počet ujmutí?
Měj se a ať se daří.
Vašek
-
Roman
- škvrně

- Kontaktovat uživatele:
Mam 3 podpniky asi 3 roky v zemi. Pôvod Nitra, jeden je vraj semenac nikity, druhy semenač Shrek, treti semenáč 3flow.
Naštepil som všade kam sa dalo - 5 vrublovani, všetky sa chytili, sám som prekvapený.
Naštepil som všade kam sa dalo - 5 vrublovani, všetky sa chytili, sám som prekvapený.
-
vlado69
- pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem dva plody H120 a zdá se mi chutnější a rannější než EG. Nejlepší a nejrannější má být Mohler ale mě ještě neplodí.sasman píše:Chci si pořídit nějakou ranou a chu'tově dobrou viržinku. Jakou odrůdu byste odporučili? Co jsem se díval, tak by šly asi Prok, Early Golden, H-120?
-
vlado69
- pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
-
milos 51
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
MartinS : Tak jsem to našel ! Roubování kaki v létě "zelené do zeleného " . Martin , je to v odd. "Mrazuvzdorné odrůdy kaki" na str. 25 z 9.čvc 2018 .
https://postlmg.cc/xqqQ7kSd
A dokonce i fotka se podařila
"Drevnatým do zeleného " jsem nezkoušel , ale mělo by to taky fungovat . Pokud to budeš štěpit , tak vyfoť , ať to máme zdokumentované
https://postlmg.cc/xqqQ7kSd
A dokonce i fotka se podařila
"Drevnatým do zeleného " jsem nezkoušel , ale mělo by to taky fungovat . Pokud to budeš štěpit , tak vyfoť , ať to máme zdokumentované
-
MonikaV
- generál

- Kontaktovat uživatele:
MartinS-- jen si dej pozor při utahování spoje,---- já jsem více utáhla, ruka mi sjela a celý zelený výhon jsem vylomila!!(ty zelené výhony jsou křehké , podobně jako u kiwi nové šlahouny- ty mi vylamuje vítr) ať se daří 
- kaaja-el
- čestný člen ( přispívající )

- Kontaktovat uživatele:
Já to málo utáhl a dost oček se neujalo. Doporučuji dát vrstvu parafilmu a přes ni roubované (očkované) místo utáhnout něčím pevnějším - osvědčila se mi silná roubovací páska z Bauhausu, rozříznutá podélně, aby byla užší. A nechat jí tam déle, třaba 2 měsíce, asi i za cenu mírného seškrcení větvičky. Jinak se při srůstu udělá ošklivý zával. Večer vyfotím.
-
ivan
- admirál

- Kontaktovat uživatele:
nikita už pozhadzovala cca 1cm plody, niektoré konáre sú už úplne bez plodov, urobil som aj postrek (Tecamin Flover)- ale už bolo asi neskoro ...(stále fúkalo- nedalo sa striekať a aj keď som vystihol iba "slabý" vietor- skôr to uschlo, ako to rastlina stačila nasať...)
....postrek rozfúkalo vlastne všade (aj na mňa)
- len na listy nešlo takmer nič...a aj to čo šlo na listy, okamžite vyschlo...(aj túto noc bol vietor cca 25km/h...) 
-
nene
- čestný člen ( přispívající )

- Kontaktovat uživatele:
Nikita nám chutná, tak jsme si vyrobili další stromky, ale asi to byla hloupost
. Zkoušíme, jak se bude Nikita chovat v místě s celoročním dostatkem až přebytkem vody, ale letos to asi nezjistíme, narozdíl od všech ostatních stejně vysazených (malých) tomelů moc květů Nikitové nemají.