muchovník

zde můžete probrat vše o pěstování muchovníku

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
speedy
mírně pokročilý
mírně pokročilý
Bydliště: Podkrkonoší, 430 m n. m., mraz. kotlina, svah JV, jílovačka, půdní profil nízký, zahr. osada 4 ary

Re: muchovník

Příspěvek od speedy »

gr81 píše:
19 čer 2026, 12:01
Já vím, že jí Krakonoš má, ...
Jen technická k dalšímu prověření. Asi myslíš Kruh a po jedné straně silnice odbočka na Subtropické z. a naproti ten Krakonoš?
Tak Krakonošovo z. a už nějaký čas při pohledu od té silnice je uspaný. Na internetu sice stále jsem se tuhle tam proklikal, ale jakoby ten e-shop zapomenuli zrušit: totiž je tam (také) od syna info o odchodu otce (majitele) a ve smyslu, že s tímto podnikáním tam končí.
Takže po Alasce se zájemce bude muset poohlédnout jinde? S13
gr81
čestný člen ( přispívající )

Příspěvek od gr81 »

Ajaj, škoda. Pán byl fajn S12 . Ale je pravda, že Subtropické zahradnictví je asi totálně převálcovalo. Dřív tam nešlo zastavit, ale to už je dávno,
Tak si Alasku musíme namnožit sami :)
MikeDundee
mírně pokročilý
mírně pokročilý
Bydliště: Olomoucko 290m - JZ suchý svah na předělu Hané a Jeseníků

Příspěvek od MikeDundee »

Jak je nejlepší ji namnožit ? Ai radí odebrat teď řízky a dát do perlitu. Nebo máte lepší způsob ? Hřížením to u mě moc nepůjde, svrchní část půdy kde by to zakořeňovalo bych neudržel stále vlhkou ...
nene

Příspěvek od nene »

My množili odkopky, stačí jen jeden proutek (nebo i jen náznak očka na kořenu), kousek silnějšího kořene s pár vlásky a pak trocha péče se zaléváním v nové jámě.
Tibor
nováček
nováček

Příspěvek od Tibor »

Ja som to raz pokusne množil polodrevitými odrezkami cca 20 cm dlhými(tak som to niekde vyčítal že tak sa to má robiť). Išlo to priamo do zeme do úplného tieňa a dbal som na to aby to nikdy nepreschlo. Ani som to neprikrýval, asi som použil nejaký stimulátor.
Bol to len taký pokus ale celkom úspešný. Prežilo 7 alebo 8 z 10.

To potápanie by som nezavrhoval. Zakop to teraz a koncom zimy sa na to pozri. Nemáš čo stratiť. Ak to cez jeseň a zimu pustí korene, tak získaš silnejšiu sadenicu ako z odrezkov.
kasta
Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a

Příspěvek od kasta »

Musim rict, ze vyhoda tohohle pocasi, ze oba muchovniky v moji trochu zastineny zahrade na plzensku, tak dozraly uplne luxusne. Takhle sladky jsem je tu jeste nemel. Thiesen a Princ William. Ten mi pripomnel tu sladkou jablecnou chut, kterou mival na druhy zahrade na celodennim slunci.
paloo

Příspěvek od paloo »

Tibor píše:
25 čer 2026, 13:25
Ja som to raz pokusne množil polodrevitými odrezkami cca 20 cm dlhými(tak som to niekde vyčítal že tak sa to má robiť). Išlo to priamo do zeme do úplného tieňa a dbal som na to aby to nikdy nepreschlo. Ani som to neprikrýval, asi som použil nejaký stimulátor.
Bol to len taký pokus ale celkom úspešný. Prežilo 7 alebo 8 z 10.

To potápanie by som nezavrhoval. Zakop to teraz a koncom zimy sa na to pozri. Nemáš čo stratiť. Ak to cez jeseň a zimu pustí korene, tak získaš silnejšiu sadenicu ako z odrezkov.
[/quote
S6 S6
Tak toto sa mi nedarilo a to už som namnožil všeličo :D
EvaOstrava

Příspěvek od EvaOstrava »

Na nezakrytém muchovníku první den úplně zmodraly všechny kuličky a horko z nich teď vyrábí rozinky. Ale nejsou špatné. :D
Pampel
nováček
nováček

Příspěvek od Pampel »

Martin je naprosto úžasný, ta horka zřejmě nějak zapracovala a ty kuličky, které jsou hodně dozrálé, jsou sladkokyselé a skutečně připomínají borůvky, byť vzdáleně. Teď jsem ho před bouřkou odsíťovala, tak uvidíme, jestli ptáci nechají dozrát i ostatní. Nechali jsme jim jeden Lamarck a u druhého drží stráž plastový havran. Zatím to funguje. Loni měl Martin na ukázku pár obrovských kuliček, ale na několika jsem našla (loni) tři zářezy, nejspíš stopy po ptačích drápkách. Ale zřejmě se jim nepodařilo uchytit se a tak to nechali být. Jenže letos jsme ty velké už obrali my a zbytek je stejný jako má Lamarck. Nevím, jestli ještě naberou na velikosti.
Odpovědět