muchovník
Moderátor: Stanley_51
-
MikeDundee
- mírně pokročilý

- Bydliště: Olomoucko 290m - JZ suchý svah na předělu Hané a Jeseníků
- Kontaktovat uživatele:
- kasta
- čestný člen ( přispívající )

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
- Kontaktovat uživatele:
Re: muchovník
Tak to se omlouvam, ale ten chutovy popis na ten muj uplne sedel, dlouho jsem tomu fakt verilMikeDundee píše: ↑02 črc 2025, 19:09A já se minulý rok Tebou nechal přesvědčit, že můj Smoky není Smoky a tak jsem na podzim pro jistotu zakoupil ještě jiného Smokyho...![]()
P.S. a ten tvuj novy Smoky, je stejny jako ten stary?
-
modra7
- oficír

- Kontaktovat uživatele:
Nám tedy Smoky chutná hodně a jsem ráda, že máme dva
.
-
FranTom
- mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To máš na něm hezky velké plody. Můj "princ" měl nejmenší plody ze všech tří muchovníků co mám a chutí taky nevynikal, vlastně byl nejhorší.
Má i origo parevný plastový obrázkový štítek, tak jsem myslel že je pravý, no to už je jedno, má to spočtené a půjde pryč
Má i origo parevný plastový obrázkový štítek, tak jsem myslel že je pravý, no to už je jedno, má to spočtené a půjde pryč
- kasta

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
- Kontaktovat uživatele:
Jo, plody byly hezky i pres to pocinajici sucho. On je v polostinu a byl zakryty zaclonou, tak proto byl tak pozdni a plody maji takovou jemnou sladkou chut, trochu jako moruse. Na slunci (driv) byly intenzivnejsi, jako jablecny kolac
Ale nekomu, kdo ocekava i kyselinku, jako u tech olsolistych, tak to nemusi chutnat. Ja mam v puse kyselinky ze zimolezu jeste do zasoby, tohle mi naprosto sedi
-
veverka
- mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Dala jsem si plody muchovniku obelisk aby v sáčku mirne zfermentovaly a lip se tak ocistily seminka, tak jako se to dela s rajcatama a zapomela jsem na ne. Jsou tam asi deset dnu a stale vypadaji jak cerstve utrzene. Tak je musim rozstourat. Obelisk je hodne sladkej (mam ho nejdyl) oproti odrudam co mi zaplodily letos taky a pes mi vytahal cedulky.
-
Hofis

- Kontaktovat uživatele:
Taky už se mi to stalo, viz str. 122... 
Mám tip pro začínající pěstitele muchovníku. Mám olšolistý Martin - modré velké plody, chuť bez hořkosti s příchutí arónie že starých odrůd a ze semínek z Tropiku m.lamarcki který je červeno-růžový, velmi sladký s příchutí růže, menší plody. Sice zrají v podobnou dobu, ale chuť obou se doplňuje, doporučuji.
U mě největší problém na Martinu je zobonoska / květopas, nevím přesně který brouk to je, který vyžírá zárodky plodů a radikálně snižuje úrodu. Letos jsem poprvé postříkal a byl to velký rozdíl. Tj. není pravda, že je úplně bezúdržbový, aspoň ne všude.
U mě největší problém na Martinu je zobonoska / květopas, nevím přesně který brouk to je, který vyžírá zárodky plodů a radikálně snižuje úrodu. Letos jsem poprvé postříkal a byl to velký rozdíl. Tj. není pravda, že je úplně bezúdržbový, aspoň ne všude.
Zahrada J. Morava, Velkopavlovická oblast Modré hory, okr. Břeclav, pěstování: stolní vinná réva, tradiční zelenina a ovoce, Netradiční např, fíky, jujuba, tomel, vavřín, asiminia, dřín, fejchoa.
Není, u mě ho ovládlo padlí. Po plodech bylo prd. Na jaře to jistí postřik
Zahrada Seloutky (okres Prostějov). Jíl, mírný svah směrem severovýchod. Horní část ve stínu od lesa. Slunce dopoledne a spodni cást chvili odpoledne.
Padlí nemám, i když jinak na jabloních i révě řádí padlí hodně.
Zahrada J. Morava, Velkopavlovická oblast Modré hory, okr. Břeclav, pěstování: stolní vinná réva, tradiční zelenina a ovoce, Netradiční např, fíky, jujuba, tomel, vavřín, asiminia, dřín, fejchoa.