Kamčatská borůvka

zde můžete probrat vše o pěstování kamčatek

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
moonvil
administrátor
administrátor
Bydliště: Řícmanice, 275mnm - mrazová kotlina Moravského krasu
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamčatská borůvka

Příspěvek od moonvil »

Já si dovolím tvrdit, že se najdou odrůdy se srovnatelnou chutí jako Aurora, ale když se k tomu přičte úrodnost a třeba i odolnost k jarnímu namrzání plůdků (u mě důležitá vlastnost), tak je tohle jednoznačný vítěz.
modra7
velitel
velitel

Příspěvek od modra7 »

moonvil píše:
25 úno 2026, 21:42
A které odrůdy jsou pro tebe ty se srovnatelnou chutí?
Ivi
oficír
oficír

Příspěvek od Ivi »

Super,tak je jasné,že stojí za to objednat Auroru znovu,díky. :D

Ještě jsem se chtěla zeptat na Juganu,ta má být zvláště sladká a co odolnost také dobrá?Díky
moonvil
administrátor
administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

modra7 píše:
25 úno 2026, 21:58
A které odrůdy jsou pro tebe ty se srovnatelnou chutí?
Amur, Leningradský velikán, Morena, Volchova, Pamjati Kuminova, ale klidně i ten Blizzard když je dobře vyzrálý.
Našlo by se toho určitě více a to nepočítám množství nadějných semenáčů. Pokud se teď na jaře něco fatálně nepokazí, tak bude k první degustaci další várka skoro 50ti mladých rostlin.
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

Můžete sem, prosím, napsat, kde jste koupili pravou Auroru?
[/quote]
Argout, na podzim dej vedet jak to dopadlo s tvou aurorou, ale dam ti zakorenit rizek az mi tu rozmrzne zem z moji aurory a az se dle plodů matky ujistim ze jsem ufikla ze spravneho . Klidne se mi pripomen, jestli teda budes mit zajem.
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

Ivi píše:
26 úno 2026, 09:14
Super,tak je jasné,že stojí za to objednat Auroru znovu,díky. :D

Ještě jsem se chtěla zeptat na Juganu,ta má být zvláště sladká a co odolnost také dobrá?Díky
Jugana kterou mám já, mi moc nechutná,protože jsem poznala auroru S9 , ale nechám si jí, zatim se vejde. Co mi jeste chutná je Vostorg.
MatyPV
nováček
nováček

Příspěvek od MatyPV »

Kamčatky dnes, 28.2., cca pul roku po zasazení.
Obrázek

Obrázek
Zahrada Seloutky (okres Prostějov). Jíl, mírný svah směrem severovýchod. Horní, jižnější část ve stínu od lesa. Slunce dopoledne a spodni,severovýchodní část i chvili odpoledne.
modra7
velitel
velitel

Příspěvek od modra7 »

Vypadá to tak, že nám někdo na staré zahradě z oploceného prostoru ukradl dva zimolezy a to Auroru a Vostorg. Zůstaly po nich jen díry v zemi. Navíc za sebou nezavřel, takže tam pak ještě vlezla nějaká zvěř a ožrala další zimolezy. :(
moonvil
administrátor
administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

Smutné.
Z tohoto důvodu rostliny na pozemku dál od domu označuji jen čísly a ne názvem odrůdy.
Za ukradené zimolezy nabízím náhradu - mám tu několik Auror navíc. Samozřejmě grátis.
modra7
velitel
velitel

Příspěvek od modra7 »

Taky jsem si říkala, že kdyby tam ty cedulky nebyly, tak by ten problém asi nevznikl. Jsou tam na obdélníkovém prostoru, tak asi udělám plánek.

Michale, jsi moc hodný, díky za nabídku. Ty za to ale nemůžeš. Na druhou stranu Auror není nikdy dost. Kdyžtak napíšu mail, až to zpracuju. Třeba bych to spojila s objednávkou něčeho dalšího..
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý

Příspěvek od veverka »

modra7 píše:
28 úno 2026, 18:46
Vypadá to tak, že nám někdo na staré zahradě z oploceného prostoru ukradl dva zimolezy a to Auroru a Vostorg. Zůstaly po nich jen díry v zemi. Navíc za sebou nezavřel, takže tam pak ještě vlezla nějaká zvěř a ožrala další zimolezy. :(
no jak moh zavřít ? když v jedný ruce měl auroru a v druhý vostorg... S6
Myslím že takovej se tam ještě vrátí,, kdyz mel takovej ůlovek. ted bych tam nové nedávala a nebo bych tam zamerne sadila jenom kukurici,.... My jsme vesnice ale máme tu všude na pozemcích kamery i fotopasti. Hele a ke dvirkum dej náký čidlo aby se po otevreni spustil nákej řev nekam schovat pod prkna at se příste aspon u toho posere :D
modra7
velitel
velitel

Příspěvek od modra7 »

No, měla to být jen ochrana před srnkami. O fotopasti jsem už uvažovat začala, ale říkala jsem si aby nezmizela i ta :lol:. Navíc co pomůže, že budeme mít vyfoceného nějakého neznámého člověka. Ale možná o tom ještě pouvažujeme..
Ivi
oficír
oficír

Příspěvek od Ivi »

Candy Blue a dvě Aurory už mám doma :D .Plody té první už možná ochutnám letos,ale Auroru nejdříve příští rok,tak jsem mooc zvědavá na sladkost u obou.U Aurory pak jak mi bude chutnat ve srovnání s Blizzardem,škoda že až příští rok.
Argout
pokročilý
pokročilý

Příspěvek od Argout »

Modra7: Kamčatky se kradou??? S8 To by mě v životě nenapadlo.
Zavádím cedulky po zahradě, protože se v tom už sama přestávám orientovat - a nenapadlo by mě, že je to vlastně návod pro zloděje…

Jo a fotopast tu známému taky ukradli. Na neoploceném pozemku chtěl sledovat ptáky a někdo si mu pro ni vylezl na strom.
Argout
pokročilý
pokročilý

Příspěvek od Argout »

Veverko, děkuji, to by bylo báječné! Zatím tedy doufám. Byla jsem zkontrolovat kamčatky - Jolanta, Docz Velikana, Boreal Blizzard a Aurory z prvního zdroje mají poupata a jsou narašené víceméně stejně. Aurory z druhého zdroje jsou celkově menší keříky, jsou narašené míň, nebo jen ještě nepokvetou, nebo taky je to možná jiná odrůda než ty první Aurory.
Možná teda nejsou žádné Aurory, první mi nechutnaly, druhé ještě neplodily…
Odpovědět