Kamčatská borůvka

zde můžete probrat vše o pěstování kamčatek

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
MatyPV
ouško
ouško
Kontaktovat uživatele:

Re: Kamčatská borůvka

Příspěvek od MatyPV »

Nad Moremou a Fialkou jsem váhal, ale dal jsem přednost podle toho co jsem vyčetl "lepším". Zojka by měla být chuťově možná lepší než Wojtek. Uvidí se, kdyžtak půjde z kola ven a nahradí se něčím jinym. Ještě jsem sháněl Silginku, ale nesehnal a mám Honeybee, ale tu dám někde bokem, chuťově je horší, alespoň co jsem měl možnost ochutnat a porovnat.
Zahrada Seloutky (okres Prostějov). Jíl, mírný svah směrem severovýchod. Horní část ve stínu od lesa. Slunce dopoledne a spodni cást chvili odpoledne.
Hofis
čestný člen ( přispívající )
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofis »

Tibor píše:
10 zář 2025, 23:14
Veľmi skorý bol ešte Modrý triumf, ale ten mi vyschol a už ho neviem nikde zohnať. Bol taký kyslejší, ale mal zaujímavú príchuť.
Mám Modrý triumf, jestli chceš pošlu příští jaro po sklizni řízky, ale musíš se připomenout...
MatyPV
ouško
ouško
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MatyPV »

Obrázek
Taaak, konečně hotovo a zasazeno, ted si jen drzet palce a cekat na pristi sezonu, ci se jak ujme a co hodi bobulky na ochutnani S12
Zahrada Seloutky (okres Prostějov). Jíl, mírný svah směrem severovýchod. Horní část ve stínu od lesa. Slunce dopoledne a spodni cást chvili odpoledne.
veverka
mírně pokročilý
mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od veverka »

moje kamcatky maji taky jeste listy, jedina jugana je opelichana, a rizky co jsem i z neplánovanych ulomenych vetvi delala zdá se ze uz koření, ale presazovat ty rizky budu az po zime. Někde jsou návody ze se má udelat rízek deset dvacet cm a do hlíny ponorit jenom do 2cm ? já to delám opačne :-) ponorim celý do hlíny a nechám koukat priblizne dva cm aby poslední ocka byly venku. Díky kamčulím bude zima pozitivnejsi protože mám co pozorovat , uz i ted je pekné sledovat jak ovo rostliny hlavne rybizy maji nasazeno na pristí sezonu.
Petr z H.
člen
člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr z H. »

Moje kamčatky už kvetou, bude druhá sklizeň. S6

Ne, vážně, nevíte, čím to může být, je to špatně a jak to napravit? Už 2 týdny 2 kamčatky kvetou. Přes léto na suchu nebyly, ani žádné extra teploty či přílišné slunce je nepostihlo.
Jeden květ má i jedna kanadská borůvka.
moonvil
administrátor
administrátor
Bydliště: Řícmanice, 275mnm - mrazová kotlina Moravského krasu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

Nektere odrudy (nejcasteji ruske, kanadske skoro vubec) to delaji touto dobou pravidelne. Proste reaguji na urcite zmeny teplot, vlhkosti a kdovi ceho jeste. Pokud to jsou ale jen jednotky kvetu na rostline, tak se nic nedeje. Horsi by bylo, kdyby to byly stovky az tisice kvetu, ale to se obvykle nedeje.
moravak
ouško
ouško
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moravak »

Byl jsem prostříhat před zimou kamčatky a co nevidím. Po měsíci klidu se indigo gem začíná probouzet. :?
Obrázek
moonvil
administrátor
administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

Ne, nezačíná. Tohle opravdu není známka nějakého probouzení.
Prostě ojedinělý podzimní květ.
MatyPV
ouško
ouško
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MatyPV »

Může někdo porovnat Honeybee s Tolbačikem? Jak vám chutná a jak to mají s urodou
Hofis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hofis »

Fascinuje mě, jak dokážou kamčatky v kontrolovaných podmínkách s dostatkem vody rychle růst. Takto vypadají moje semenáče po druhé sezóně, necelého 1,5 roku od výsevu.
Obrázek
Foto: Praha-Motol, 02.11.25

Kladl jsem si otázku, zda už některé příští rok vykvetou. Odpověď mi dala jedna z nich, která zdá se remontuje a nasadila na květ, jestli se nepletu?
Obrázek
Foto: Praha-Motol, 02.11.25

Tak uvidím na jaře, ale pokud by alespoň některé z nich zakvetly, byla by to opravdu pecka. Necelé dva roky od výsevu už první plody. S6 Ale nepředbíhejme, uvidí se. :)
moonvil
administrátor
administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moonvil »

Zaplodí ti na jaře pravděpodobně úplně všechny. V této velikosti se už dají docela hezky selektovat.
Odpovědět