Ja teda plody vc slahounu po přenesení dovnitr vzdy pridelam dratkem nebo necim, aby se plod ani nehnul. Jasne, kdyz uchne šlahoun, tak uz je to jedno, stejne pak plod neroste a akorat muze vevnitr zacit vysychat ci plesnivet. Snad bude letosni rok lepsi a dozraje i neco venku
Passiflora incarnata
Moderátor: Stanley_51
-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Re: Passiflora incarnata
-
radek.god

Tak jsem zaprahnul mladyho a mam od dnesniho dne cca 25 pokusu
Semena nebyla tak tmava jako u edulis nebo caeruela apod, ale podle odstinu by mela byt zrala.
25+ °C v spodem vyhrvanem miniparniku.
3 kvetinace jsou v druhem "patre",miniparniku , tak je mozna presunu k oknu zam vy mohlo byto pod 20°C pres noc a za jasne oblohy 30-40°C , tak treba to bude na kliceni lepsi...
Jeste s tim mam asi mesic 2 rizky incarnat v lahvi od kafe, aby bylo na pokusy se sazenim klonu do zeme
.
Semena nebyla tak tmava jako u edulis nebo caeruela apod, ale podle odstinu by mela byt zrala.
25+ °C v spodem vyhrvanem miniparniku.
3 kvetinace jsou v druhem "patre",miniparniku , tak je mozna presunu k oknu zam vy mohlo byto pod 20°C pres noc a za jasne oblohy 30-40°C , tak treba to bude na kliceni lepsi...
Jeste s tim mam asi mesic 2 rizky incarnat v lahvi od kafe, aby bylo na pokusy se sazenim klonu do zeme
-
radek.god

Skoro 20 dni a zatim nevyklicila ZADNA incarnata
Akorat mi to blokuje misto ve vyhrivanem miniparniku. 
- kasta

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
Tri tydny je takova standartni doba po ktere se teprve zacina neco dit. U me treba u letos vysetych seminek Fata Nivea vykoukl prvni semenacek po mesici. A porad pomalu lezou dalsi i vice jak po mesici a pul. Nekdy seminka vyklici uz za cca 2 tydny, ale to jen za uplne optimalnich podminek.
-
radek.god

Podle me za 2 tydny vyklici jen cerstve, prave vyndane z plodu a idealne hned ci druhy den zasazene.
Aspon tak je tomu u edulis ...
U incarnaty nevim, je to premiera, koukam do miniparniku kazdy den a nic
, ani jedno seminko
Mam ho u obcas zapnuteho topeni, ale pokud netopi, tak vic jak 25 °C +/- tam hlavne u stropu neudelam ...
Je otazka zda to kliceni nechce jeste vyssi teploty.
Mno aspon to zatim vypada dobre u teple zimovanych incarnat.
Jednu davam pri slunecnem dni na balkon ...
Coz me pripomina, ze musim zkouknout ty co jsem dal na zakoreneni do vody
a udelat jeste nejake klony na zasazeni ven 
Nejak jsem na ne pozapomnel
Aspon tak je tomu u edulis ...
U incarnaty nevim, je to premiera, koukam do miniparniku kazdy den a nic
Mam ho u obcas zapnuteho topeni, ale pokud netopi, tak vic jak 25 °C +/- tam hlavne u stropu neudelam ...
Je otazka zda to kliceni nechce jeste vyssi teploty.
Mno aspon to zatim vypada dobre u teple zimovanych incarnat.
Jednu davam pri slunecnem dni na balkon ...
Coz me pripomina, ze musim zkouknout ty co jsem dal na zakoreneni do vody
Nejak jsem na ne pozapomnel
- kasta

- Bydliště: zahrady: Berounsko, 260-275 m.n.m, USDA7a a Plzeňsko-sever, 430 m.n.m, USDA7a
sidbin: z plodu z Kauflandu je to p.edulis (vedlejsi diskuse
)
presadit muzes hned, nebo i jeste pockat, to je v tuhle chvili asi jedno. potom docela naroste...
presadit muzes hned, nebo i jeste pockat, to je v tuhle chvili asi jedno. potom docela naroste...
Omlouvám se a prosím o přesunutí. 
- kasta

Dnes rano kontrola na nejvyhrevnejsim miste pod polyC krytem. Probouzeji se uz dve rostliny.
1. rostlina od Honzy (ta byla zimovana ve sklepe, moc nepremrzla, ale i tak potesila, ze je mezi prvnimi)

2. moje nejvychvalovanejsi incarnata z lonskeho roku potvrzuje svoje kvality i letosnim startem.

Tak super, uz to zacina
1. rostlina od Honzy (ta byla zimovana ve sklepe, moc nepremrzla, ale i tak potesila, ze je mezi prvnimi)

2. moje nejvychvalovanejsi incarnata z lonskeho roku potvrzuje svoje kvality i letosnim startem.

Tak super, uz to zacina
- kasta

Dnes uz jsem objevil 6 ruznych probouzejicich se incarnat. Docasne urychlovaci sklenicky fungujou. Tak uz radsi sypu Ferramol, i kdyz slimaka jsem tu jeste nevidel.
A jeste tu mam zase jeden zajimavy rebus
V predchozim prispevku na spodni fotce, vpravo od rasici rostliny, je videt seminko. Vsiml jsem si ho na fotce az dnes a nasel ho tam. Netusim jak se tam mohlo dostat, plody jsem sklizel cele a seminka vybiral doma. Jediny malicky plod na hybridu FCINC mi zmizel. Tak si rikam, jestli ho neco nesezralo a tohle tam nevytrousilo. Prohlizel jsem ho a opravdu vypada jako neco mezi seminkem incarnaty a Fata Confetto. Takze jsem ho vysel do kvetnicku s dalsimi hybridy a uvidim 
A jeste tu mam zase jeden zajimavy rebus
- kasta

FranTom: 
Ale akvarko bude dobry!
Ale akvarko bude dobry!
- kasta

Vcera rano jsem sundal z nekterych incarnat ty polycarbonaty, protoze uz se pod nej nevesly. Predpoved hlasila oblacno, ale nakonec cely den svitilo slunce, tak jsem mel trochu strach, aby je to nespalilo, hodne mucenek je na to choulostivych. No po celodennim upalu a nocni vydatne zalivce rostlina vypada takto. Incarnate slunce opravdu problem nedela