kasta píše: ↑05 črc 2025, 22:51
urcovacich znaku je vic a jeden z tech nejdulezitejsich je umisteni nektarovych vacku - uz jsme tu o tom taky psali. Incarnata je ma tesne u zacatku listu, zatimco hybridy treba v polovine rapiku (stopky). U incarnaty to vypada takto (ty zelene "uzliky" na rapiku u zacatku listu)
Martine premyslim, ale tohle na naky mucence mam taky.Edulis ? Ligularis ? Obe Budu na to muset juknout na svetle a porovnat pritomnost nektarovych vacku a jejich umisteni ...
Ale vsimnul jsem si toho uz pred cca 15+ lety...
Ja mam dojem, ze je to edulis, jelikoz jsem si vzdy rikal, co to tam je za "kapky" vody a skutecne to byla voda/kapalina. Myslel jsem, ze je to nejaky skudce, proste neco lepiveho z nej, ale bylo to na vetsicne mucenek a ve stejnych mistech.
Jinak, se semeny mas pravdu.Lepsi 20 semen za 300 s postou nez ted 3 za 130 cca (Allegro), ale pro me 300 za semena je dost.Nerikam, ze to nema takovou cenu, zvlast pokud muze byt klicivost 100% a muzu pak mit 10-20 rostlin, pak uz je to super cena samozrejme.Ale to prave nevis, zda to vyklici a pokud ano, tak zda a kolik toho prezije
Snazim se koupi semen (ktera vetsinou nevyklici = penize minus) uz omezit a preferuji jiz vyklicene rostliny a pred nimi samozrejme jeste vice preferuji starsi.Tam nejde tak o penize, ale o 1-x usetrenych let rustu.
Dneska jsem lital cely den po Praze a predpoved se jim moc nevyvedla.Misto destu odpoledne slunce a ja nechal zavreny foliovnik, tak uvidime zda to incarnata prezila, ale v 18:30 jsem tam mel 26°C , tak snad se tam 46 neudelalo