Zajimave, koukam, ze Syzygium paniculatum, o kterem jsem vubec nevedel, by melo byt v Tropiku, jeden z prvnich odkazu na googlulongr píše:Syzygium jambos pěstuju, ale zatím jen asi 60cm stromek. Mám i Syzygium paniculatum, z toho už jsem dva plody sklidil a není to špatné. Taková kyselkavá zajímavost.

- jak ho mas velke/stare a za jak dlouho a v jakych podminkach (sklenik ? ) Ti poprve zaplodilo ?
To jambos nevim zda mam

To co tam mela na fotce Monika bylo tvarem a hlavne velikosti podobne syzygium aqueum.Na 99% to bylo to jedine, ze ktereho jsem ochutnal plody a ta chut mi prisla taky takova kyselkava.
Meli to ale v botanicke zahrade v tropickem skleniku a byl to strom jak krava ! Nezda se mi, ze by to Monicino cvietnamske jablicko bylo z kesu a pokud vim, tak kesu je jedovate a jsou na to sileny stroje a postupy, aby z toho byly jedle orechy, proto je to taky drahe.Resp samozrejme nevim, zda jen ten orech nebo i to "jablko" na jehoz konci ten orech je.
Taky jsem kdysi premyslel o tom to zkusit pestovat, ale to video a jedovatost me odradily.
Proste tyhle ovoce neznam a je skoda, ze se sem nedovazi.Vubec me zarari, proc se sem nedovazi Atemoya ci Squamosa.
prece to neni tak tropicke a narocne jako Muricata a pokud vim, tak Atemoya by se na jihu Spanelska mela dat pestovat.Ve skleniku urcite.

S.Cumini me podle me chciplo a to co prezilo x let je S.Myrtifolium z Tropiku.Jednou melo 4 kvety a pak male bobulky spadly.Urcite ma aspon metr a dole 2+cm kmen , treba loni nekvetlo ani v lete na jihu na slunci, tak nevim co mu chybi ci do jakych rozmeru musi narust