no a ventilátor mi pouze honí teplý vzduch--(ten tam mám je poháněn solárním panelem), při těhle teplotách absolutně nedostačující.(nevím jak to dělají ostatní pěstitelé, aby se vyvarovali totálnímu přehřívání skleníku ..,skleník je umístěný za velikým měruňkovým stromem,takže vytváří stín, ve vnitřku je ještě zastíněný alobalovou folii, otevřené dvoje dveře a dvoje stření okna, ale ty vedra jsou prostě vysoké, musím vydržet... no a v zimě budu špekulovat a něco vymyslet na příští rok
anona cherimola
Moderátor: Stanley_51
Re: anona cherimola
FranTom-- cca před dvěma lety jsem si do skleníku zavedla mlžovač (ono je to vlastně zavlažovač, ale když se utáhne, tak mlží)
no a ventilátor mi pouze honí teplý vzduch--(ten tam mám je poháněn solárním panelem), při těhle teplotách absolutně nedostačující.(nevím jak to dělají ostatní pěstitelé, aby se vyvarovali totálnímu přehřívání skleníku ..,skleník je umístěný za velikým měruňkovým stromem,takže vytváří stín, ve vnitřku je ještě zastíněný alobalovou folii, otevřené dvoje dveře a dvoje stření okna, ale ty vedra jsou prostě vysoké, musím vydržet... no a v zimě budu špekulovat a něco vymyslet na příští rok
)
-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Moniko a kdyz ho otevres , idealne jak to jde, to tam tech 50°C ale nemas, ne ?
Co jsme videl skleniky, tak vsechny jsou otevreny , aspon pres den , i tropicky a stejne se jim pali listy, ale nahore .
Jinak moje cherimoly letos venku u jizniho plotu zatim bez spaleneheo listu , holt tam leju dost vody
Tak hlavne aby se Ti neuskvarily rouby
Samotna rostlina by to mela dat, loni bez zalivky v tech vedrech opadaly skoro vsechny listy a co neopadalo, tak uschlo ...
-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Presne !
V tropickem skleniku maji jezirko s zelvama.
Kdyz jsem mel jeste na balkone foliovniky, tak nebyl problem to tam zahrat na 45°C , ALE pravidelne jsem tam i vicekrat denne strikal postrikovacem a mel jsme tam mraky sklenic a vanicek od masa plne vody ....
Bylo tam neskutecny vlhko
A jak to tam suprove rostlo
Pokud jsem nemohl byt u toho, musel jsme ho komplet otevreit
A nebo pak bylo dobry ho zavrit. Do hornich pater, kam pralo slunce, tak prisla jen voda a zadny kytky. No a dole pod drevenym zabradlim jsme mel rajcata a rostliny nebo jsem tam daval neco klicit