anona cherimola

zde můžete probrat vše o pěstování anony

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
MonikaV
generál
generál

Re: anona cherimola

Příspěvek od MonikaV »

FranTom-- cca před dvěma lety jsem si do skleníku zavedla mlžovač (ono je to vlastně zavlažovač, ale když se utáhne, tak mlží)
no a ventilátor mi pouze honí teplý vzduch--(ten tam mám je poháněn solárním panelem), při těhle teplotách absolutně nedostačující.(nevím jak to dělají ostatní pěstitelé, aby se vyvarovali totálnímu přehřívání skleníku ..,skleník je umístěný za velikým měruňkovým stromem,takže vytváří stín, ve vnitřku je ještě zastíněný alobalovou folii, otevřené dvoje dveře a dvoje stření okna, ale ty vedra jsou prostě vysoké, musím vydržet... no a v zimě budu špekulovat a něco vymyslet na příští rok :D )
radek.god
čestný člen ( přispívající )

Příspěvek od radek.god »

MonikaV píše:
03 srp 2026, 22:00
Stando, já jí mám ve skleníku zasazenou v zemi.
Moniko a kdyz ho otevres , idealne jak to jde, to tam tech 50°C ale nemas, ne ? :shock:
Co jsme videl skleniky, tak vsechny jsou otevreny , aspon pres den , i tropicky a stejne se jim pali listy, ale nahore .
Jinak moje cherimoly letos venku u jizniho plotu zatim bez spaleneheo listu , holt tam leju dost vody :shock: .

Tak hlavne aby se Ti neuskvarily rouby :-o
Samotna rostlina by to mela dat, loni bez zalivky v tech vedrech opadaly skoro vsechny listy a co neopadalo, tak uschlo ...
radek.god

Příspěvek od radek.god »

FranTom píše:
04 srp 2026, 13:34
Nerozmýšlela jsi o nějakém ventilátoru s vodní mlhou? V menším skleníku by možná pomohl a nestojí tolik co klima. Ale zas klimatizací se dá i dobře topit tak má využití i v zimě.
Presne !
V tropickem skleniku maji jezirko s zelvama.
Kdyz jsem mel jeste na balkone foliovniky, tak nebyl problem to tam zahrat na 45°C , ALE pravidelne jsem tam i vicekrat denne strikal postrikovacem a mel jsme tam mraky sklenic a vanicek od masa plne vody ....
Bylo tam neskutecny vlhko
A jak to tam suprove rostlo :-)
Pokud jsem nemohl byt u toho, musel jsme ho komplet otevreit S13
A nebo pak bylo dobry ho zavrit. Do hornich pater, kam pralo slunce, tak prisla jen voda a zadny kytky. No a dole pod drevenym zabradlim jsme mel rajcata a rostliny nebo jsem tam daval neco klicit :-)
radek.god

Příspěvek od radek.god »

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Sp elongated od Moniky, naroubovano na cherimole

Ted hlavne aby rouby prezily zimu S12
radek.god

Příspěvek od radek.god »

Obrázek

Obrázek

Cherimoly ve dvou metrovych truhlicich u jizniho plotu. Nekdy asi koncem dubna nebo proste po vyndani z kolarny nemely temer jediny list
radek.god

Příspěvek od radek.god »

Obrázek

Obrázek

Rocni semenace Atemoye - to co prezilo zimu asi z 20 ks +/-
Odpovědět