anona cherimola
Moderátor: Stanley_51
Re: anona cherimola
FranTom---Gratulace

Děkuji, ještě tam mám jeden plod co ustrnul ve velikosti švestky. Tak jsem zvědavý zda se u něj projeví zbavení se konkurenta 
Jestli má někdo zájem o roub anony Fino de Jete, můžu darovat, na konci února budu stříhat, stačí písnout na SZ.
-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Dnes rano v Praze-Suchdol bylo dle Aladina +0.2 °C
Zitra ma byt +4 dle Aladina a dle pocasi na Androidu +2 ...
Tak jsem uz nevydrzel, flaknul jsem nejake starsi kvajavy, asi z Tropiku ven k tem semenacum z Egypta
Ale hlavne jsem se dokopal k tomu tam flaknout k jiznimu plotu 2 metrove truhliky s annonama cherimolama
Jedna ma dole 3,5cm
, nektere 2-2.5 cm a pak sjou tam samozrejme i mensi ...
Horsi to bylo s vyskou, 2.5m kolosy spojene spolu pres mabusove tyce, se tahaji pres nekolikatery dvere blbe
Ale letita praxe v tetrisu mi pomohla a podarilo se je dostat ven bez poskozeni
Mozna je pak presadim do ctvercoveho kvetinace 30x30x20 , musim zohlednit skladnost a prezimovani ...
V jednom z nich jsou 2-3 maracuje - taky semenace . Ty maji 1cm a jsou komplet zelene, ikdyz bez listi.
Skoda, ze to granadilla v 35-40cm kvetinaci nezvladla pres zimu v temne kolarne nezvladla.
Zitra ma byt +4 dle Aladina a dle pocasi na Androidu +2 ...
Tak jsem uz nevydrzel, flaknul jsem nejake starsi kvajavy, asi z Tropiku ven k tem semenacum z Egypta
Ale hlavne jsem se dokopal k tomu tam flaknout k jiznimu plotu 2 metrove truhliky s annonama cherimolama
Jedna ma dole 3,5cm
Horsi to bylo s vyskou, 2.5m kolosy spojene spolu pres mabusove tyce, se tahaji pres nekolikatery dvere blbe
Ale letita praxe v tetrisu mi pomohla a podarilo se je dostat ven bez poskozeni
Mozna je pak presadim do ctvercoveho kvetinace 30x30x20 , musim zohlednit skladnost a prezimovani ...
V jednom z nich jsou 2-3 maracuje - taky semenace . Ty maji 1cm a jsou komplet zelene, ikdyz bez listi.
Skoda, ze to granadilla v 35-40cm kvetinaci nezvladla pres zimu v temne kolarne nezvladla.
Vysadil jsem semena annony a pořád jich mám kopici..
Došla hlína i nádoby.
Snad to bude stát za to, tomu svítit přes zimu v baráku jako kdybych pěstoval konopí....
Plody koupeny z Kauflandu. Neznám odrůdu ale tipuju něco španělského (fino de jete?)
Došla hlína i nádoby.
Snad to bude stát za to, tomu svítit přes zimu v baráku jako kdybych pěstoval konopí....
Plody koupeny z Kauflandu. Neznám odrůdu ale tipuju něco španělského (fino de jete?)
-
radek.god
- čestný člen ( přispívající )

Mno je to otazka s tim svicenim, asi bych svitil spise jinym tropickym rostlinam ...
Mozna zezacatku ci par let to smysl u cherimoly mit muze, aby rostlina rychle vyrostla a brzy zakvetla.
Jakmile bude velikosti a starim kvetuschopna, tak to chce ale zimovani pri 10°C a mene svetla, jinak sice roste, ale nekvete vubec nebo minimalne.
Zatim je venku zima a casto zamraceno, ale vsechny takto zimovane rostliny cherimoly uz vyhaneji nove zarodky listu a vetvi.
Nevim kolik letos bylo nejmene °C v Praze od preneseni rostlin ven k jiznimu plotu, zda +4 nebo mene, ale vzdy nad nulou ...
Jednu rostlinu s rouby mam doma. Tu jsem vytahnul z kolarny koncem brezna a od te doby je pres noc/rano bzdy doma, na balkone dle pocasi. Ta uz ma nahore mraky 15 cm listu ...
Ale zatim bez poupat
Jinak co mi vyplivlo AI na google.com a co me zaujalo, je vysvetleni proc se nektere rouby annon nechyti na ruznych podnozich nebo tam ty rouby i po ujmuti se chcipnou ( atemoya a asimina naroubovana na cherimole napr ) ...
Tedy rozdil v rychlosti rustu roubu a podnoze, jinych teplotnich podminkach, prutoku mizy apod ...
Aktualne nemam bohuzel rouby na pokusy, ale az budou, tak chci zkusit spise roubovani na annonu glabru mozna i reticulatu.
Obe mam vsechny delsi dobu venku , tzn urcite daly opakovane +4°C ... Jednu glabru mam zapichnutou do metroveho truhliku na balkone, takze na ni i prselo pri takto nizkych teplotach a v pohode
- Stanley_51
- administrátor

Mám cherimoyi venku již od začátku května a přežívají v pohodě i teploty okolo 0°C Všechny mají nasazeno spoustu poupat, tak jsem zvědav, zda se něco ujme.
Stanley_51