Moc pekne to mate !
U me nic moc noveho z hlediska annon
*** Semenace cherimoyi - vpodstate je v Praze cele dny seda obloha pod mrakem a cely kveten byla a stale i ted je "zima" a navic do toho ted hodne prsi = nic moc neroste.
Na jednom vlastnim semenaci mam 3+ poupata, ktera se postupne zvetsuji

.Jedno ma 2cm.Asi jediny prezivsi lonsky roub Fino De Jete od Moniky ma sice od lonskeho roku stale 2 zelene listy, ale vubec to neprirusta.Dalsi letosni roub mel pekne nakroceno nekdy pred jarem nebo zacatkem jara, lec jakmile bylo slunce nad strechou a nesvitilo uz do oken, tak se rust zasekl/ukoncil a slus.Bohuzel venku byla velka zima, takze natrvalo je tam dat neslo.Max presun pres den na balkon a vecer do bytu.Zkousel jsem v te dobe i vubec poprve ockovani , zase Fino De Jete a jedno ocko vypada, ze se probudilo,ale je to spise takova zvetsena bobule, zatim bezu listu.Rouby Atemoya Red Israel roubovane ve stejne dobe, tam rovnez neni videt zadna aktivita.Doma neustaly boj s vlnatkou.Mrcha zaleze nejen pod listy a mezi vetve, ale i do bambusoyvch tyci a pod stahovaci pasky apod upevneni nebo materialy k upevneni.
*** Muricaty stejny problem - zadne svetlo, zima a vpodstate od podzimu jen likviduju vlnatku.Jedine poupe mi diky tomu uz pred jarem spadlo a dalsi se nevytvari.
*** Squamosy mam mensi semenace, tam poupata ani neocekavam, ale rovnez lehky boj s vlnatkou a pomaly rust diky nedostatku svetla.
Cherimoye jsem dal ale velmi brzo ven, nekolikrat zazily teploty kolem nuly nebo tesne nad nulou a zadne ztraty rostlin neeviduji
Vlnatka to venku podle me uz zabalila

Muricaty a Squamosy jsem daval ven mnohem pozdeji, ale zatim je malo svetla.Vlnatky pomalu mizi a na nekterych mensich muricatach je videt pekna zelena barva listu.
*** Reticulaty - semenace.Zatim mam vsechny co pred jarem vyklicily, pomalu rostou a maji ted tak kolem 20 cm v malych ctvercovych kvetinacich zatim.Ty mam doma a za modre oblohy je davam na parapet
Takze letos plody annon ani neocekavam

.Jedine co by pomohlo je nemit deravou lodzii, ale misto ni mit zaskleny utesneny balkon smerem na JJZ a mit tam vytapeni.Zasadni problem je proste to umisteni bytu s jiznim oknem pod strechou.Urcite mi annony rostou lepe a rouby lepe prirustaji v lednu-breznu, nez ted zacatkem cervna
Update 9.6.2025 :
- Tak jedno poupe uz asi pred 1-2 dny vykvetlo

, bohuzel klasicky jedine.
Ale napocital jsem dalsich 5

, na stejnem semenaci
Tak pokud z toho nic nebude, tak pouziju aspon vetvicky jako rouby na semenace vedle
- Muricaty a squamosy venku uz jsou bez vlnatek