A ty ji mas Zdenku ?meyer píše: ↑25 srp 2026, 15:17Hele Radku, ty roubuješ citrusy ve stylu kdeco na kdeco a hokus pokus jeden za druhým....![]()
Asi bys udělal záslužný čin, pokud si opatříš Changshu z Adava, necháš to nejmíň rok vegetovat, aby to povyrostlo a pak se to pokusíš naroubovat na Trifoliatu. Náhoda je náhoda, možná se ti zadaří, a bude to slušná rostlina, co stojí za to. Zájem by pak byl.![]()
Kapišto?![]()
![]()
![]()
"velice šťavnatá se sladko-hořko-kyselou příchutí."
tak to nevim jak teda bude chutnat , jestli jako grep
uz / ted ji tam nemaji a je otazka jak moc je to vhodny na prezimovani a jako podnoz ...
Muzu zimovat jen v byte ( jizni okno 17-22 , par cm za oknem za jasne oblohy i 30+ ) .
Pak mensi rostliny se vejdou na parapet okna smer sever 7-13°C
a nebo kolarna 10°C , ale temer po tme, tam zimuji ted.
V severni loznici mi i v zime kvetly, ale casto je tam napadly skudci a to jako komplet celou rostlinu ( msice ? )
a ted je otazka co tyhle podminky zimovani udelaji s trifoliatou nebo s tou Changsha.
Me vlastne jde jen o ty grepy, limety a sladke mandarinky nebo pomerance ...
Jako ted mam ty rouby pod PET / sklem, kazda rostlina ma svuj vlastni "sklenik" a je krasne videt rust listu.
Rozhodne to roste rychleji a viditelne, nez matecni rostliny na Swingle 4475 nebo nakej Swingle .
Coz je s podivem.
Tzn, ze grep na grepu /mandarince / pomeranci mi roste viditelne lepe, nez na starsi podnozi swingle
No stve me to, loni jsem mel rouby , ale nemel jsem ty zkusenosti jak presne na to .
Ted si myslim, ze jsem to vychytal, ale zase nejsou ty rouby
Treba tu limetku, co tam mam plod doted, jsme rouboval nekdy na jare , asi na zacatku brezna ...