Poncirus trifoliata
Moderátor: Stanley_51
Re: Poncirus trifoliata
Mirek
zřejmě tedy došlo na nejhorší - už z toho tvého PT nic není, ani u mně ta sledovaná 4475. Prostě si to dovolilo zdechnout. :lol:Naštěstí tenhle trend rostlin z Adava pokračuje, takže mám stále další materiál. 4475 jiný klon zatím OK.

zřejmě tedy došlo na nejhorší - už z toho tvého PT nic není, ani u mně ta sledovaná 4475. Prostě si to dovolilo zdechnout. :lol:Naštěstí tenhle trend rostlin z Adava pokračuje, takže mám stále další materiál. 4475 jiný klon zatím OK.
-
Lenkalor
- desátník

Určitě bych neoznačovala úhyn rostliny z Adava za trend. Mám jich dost na to, abych to mohla posoudit.
Z asi 25 rostlin nepřežilo 3-4 ks a je to nejspíše tím, že tyto odrůdy nezvládly MOJE podmínky. To je riziko a nebudu je znovu shánět.
Ostatním se vede dobře, naprostá většina kvete a plodí.
Z asi 25 rostlin nepřežilo 3-4 ks a je to nejspíše tím, že tyto odrůdy nezvládly MOJE podmínky. To je riziko a nebudu je znovu shánět.
Ostatním se vede dobře, naprostá většina kvete a plodí.
Já to za "nejhorší" neberu, zvláště proto, že se nejspíše o PT nejednalo. Více by mne mrzelo, kdybych stromek narouboval a odešel by až potom. Nakukoval jsem na něj, ale žádná změna nenastala. Je zasazen v místě bývalého kompostu a ničemu tam nepřekáží. Dvě nové rostliny PT jsou připraveny k roubování, ale to se mi (nám) ani trochu nedaří. Další tři podnože z řízků PT mám ještě v záloze, ale nějak se jim stále nechce narůst, tak, aby byly vhodné k roubování. Zakořeněné jsou, ale velikost nic moc. Podobně jsou na tom semenáčky Citrumela, ale možná jsem jen moc nedočkavý

Sháněl jsem citrus "Meyer", a nakonec jsem ho objednal z Adava, kde ho mají roubovaný na Citrumelu 4475. Pídil jsem i po zahraničních webech, ale tam mne odradila i cena, nebo pidi velikost při příznivé. V Hodoníně ho sice mají, ale jen řízkovance, a to nechci. Mají ho mít, ale vzhledem k tomu, že se objevil skladem na Adavu předpokládám, že se jedná o stejný zdroj.
-
Lenkalor
- desátník

S citrusem Meyer je ta potíž, že se stále pokouší kvést, vytvářet plody a tudíž hůř roste.
A nikdo se u něj nechce loučit s žádnou větvičkou.
A nikdo se u něj nechce loučit s žádnou větvičkou.
Chtěl bych ho vysadit ve skleníku do volné půdy, tam by mohl být spokojený.
-
Jibro
- čestný člen ( přispívající )

Ta se zubatými okraji může být tetraploid, je to jeden ze znaků, pokůd mají listy navíc i krátký řapík a na omak působí víc tuze, pevněji jakoby tlustší tak bych tipl tetraploid, ale může to být i hybrid poncirusu s nějákým citrusem. Tetraploid by měl být odolnější na podmínky jako sucho, zasolení půdy než běžná trifoliáta, ale roste o něco pomaleji.