Mrazuvzdorný hybrid P. trifoliata x C. unshiu
Moderátor: Stanley_51
-
longr
- velitel

- Bydliště: Brno-Bystrc, cca 229 m n. m., Novojičínsko, cca 265 m n. m.
Re: Mrazuvzdorný hybrid P. trifoliata x C. unshiu
Paráda
Mně loni plůdek ve skleníku upadl, letos má zatím jeden květ rostlina v květináči, ale počítám, že taky upadne. Musel jsem jí ustřihnout jednu větev, která od prostředka začala usychat, ale vzal jsem to hluboko do zdravého a jinak rostlina vypadá zdravě, přirůstá. Skleníkový kousek jede přírůstky jako o závod, musím ho krotit a průběžně vyštipuju trny na mladých výhoncích, dokud to jde nehtem. Jinak jsou to potvory pichlavé
Dělám to i na venkovním ponciru v místech, kde chystám roubování, práce je pak pohodlnější 
-
longr
- velitel

Pěkně
Mně zatím plod na květináčové rostlině drží. Má průměr cca 3 cm a je zelený.
-
Jibro
- čestný člen ( přispívající )

Miloši je super, že ti to dozraje už v půlce listopadu, u mě to bude asi horší, ale uvidím jak se jí bude dařit ve skleníku.
Minulý rok jsem získal rouby Prahy přímo z pražské univerzity, malý roubovanec přežil zimu ve skleníku s minimem -10°C bez poškození větví jen shodil skoro všechny listy, ale to Praha dělá normálně. Listy mají také typický chimérový tvar, jak ukazuje ilustrace z ruského článku o vzniku chiméry unshiu + poncirus, takže i ten pražský dochovaný "originální hybrid" se variabilitou a tvarem listů nijak neodlišuje od rostlin chiméry Praha u nás a po světě...

Moje roubovaná Praha z roubů získaných z bývalé univerzity ITSZ dnes FTZ:

Pro srovnání můj nový hybrid z opylení Flying dragon pomelem Chandler má jako naprostá většina poncirusových hybridů typický zvětšený trojlístek.

Minulý rok jsem získal rouby Prahy přímo z pražské univerzity, malý roubovanec přežil zimu ve skleníku s minimem -10°C bez poškození větví jen shodil skoro všechny listy, ale to Praha dělá normálně. Listy mají také typický chimérový tvar, jak ukazuje ilustrace z ruského článku o vzniku chiméry unshiu + poncirus, takže i ten pražský dochovaný "originální hybrid" se variabilitou a tvarem listů nijak neodlišuje od rostlin chiméry Praha u nás a po světě...

Moje roubovaná Praha z roubů získaných z bývalé univerzity ITSZ dnes FTZ:

Pro srovnání můj nový hybrid z opylení Flying dragon pomelem Chandler má jako naprostá většina poncirusových hybridů typický zvětšený trojlístek.

-
longr
- velitel

mně během zimy na rostlině v pergole dozrál ten jediný plod. Byl malý a trochu suchý, chuť nic moc. Obě rostliny, ve skleníku i v pergole, měly asi tři květy, ale plůdek se tam ani tam neudržel žádný ani přes opylování.
-
Pavuk
- mírně pokročilý

- Bydliště: Sady nad Torysou (Košice-okolie), 214 m.n.m., západne orientovaný svah
Mne po rokoch konečne bohatšie zakvitol môj trifoliata x unshiu a urobil plodíky.
Keď sa zväčšia, teda AK sa zväčšia, vyfotím.
Rastlina je v kvetináči v Košiciach a rastú hlavne konáre a kvety a málo lístia.
Kúpil som vtedy v Břeclavi u pána Leisse dve. Druhá je vysadená vo voľnej pôde v Bratislave a vyzerá úplne ináč. Kopec listov, ani v zime nezhadzuje, je pri južnej fasáde domu na veľmi chránenom mieste.
No kvety a plody na nej zatiaľ nie sú. Nič.
Keď sa zväčšia, teda AK sa zväčšia, vyfotím.
Rastlina je v kvetináči v Košiciach a rastú hlavne konáre a kvety a málo lístia.
Kúpil som vtedy v Břeclavi u pána Leisse dve. Druhá je vysadená vo voľnej pôde v Bratislave a vyzerá úplne ináč. Kopec listov, ani v zime nezhadzuje, je pri južnej fasáde domu na veľmi chránenom mieste.
No kvety a plody na nej zatiaľ nie sú. Nič.
Slovo balkón je odvodené od slova kaktus, nie od slova prádlo!
Martin
Martin