Tak jediná odrůda, která letos praská a následně se kazí je Talisman. Jediná z letos plodících 32 odrůd.
Ani zatím ne úplně zralá Velika, která roste 3 metry od něj vůbec nepraská. A to prý je náchylná.
Ale je to poprvé za asi 5 let co plodí, že má tento problém.
Vinná réva ( Vitis )
Moderátor: Stanley_51
-
Lenkalor
- generál

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vinná réva ( Vitis )
Včera jsem ustřihla poslední hrozen Dominika a Heleny. Bez praskání a plísně vydržely v pěkné kvalitě do teď.
Poslední preventivní postřik (Kumulus) byl koncem července, takže docela úspěch.
Ještě visí pár hroznů Veliky, která je už jedlá a Anita, která kupodivu taky začíná mít pociťově trochu cukrů, ale tu určitě zruším. Sem se nehodí.
Řekla bych, že letošní sezóna byla u nás pro révu poměrně příznivá.
Poslední preventivní postřik (Kumulus) byl koncem července, takže docela úspěch.
Ještě visí pár hroznů Veliky, která je už jedlá a Anita, která kupodivu taky začíná mít pociťově trochu cukrů, ale tu určitě zruším. Sem se nehodí.
Řekla bych, že letošní sezóna byla u nás pro révu poměrně příznivá.
Ahoj. Jdu okolo a jen se ze zajimavosti zeptám. Střední morava... No zkrátím to Seloutky (Prostějov), jílovitá půda, údolíčko. Z jedné strany les (z jižní, horní strana svahu), z duhé strany pole. Slunce svítí do místa, kde mám volno dopoledne, v poledne, v létě i chvíli odpoledne. Soused vedle a pak další ob jednu zahradu, nějakou révu mají, ale nestarají se. Nestríhají, nehnojí, nesklízí. Jeden má červenou, dlouhatánsky větvě, v létě bylo vidět, že má nasazeno, ale dozrátej jsem viděl snad jen 2 střapce. Druhý aoused má bílou odrůdu, opět se nestará, plodí více. Ochutnal jsem co trčelo přes plot, sníst se dala, vyloženě špatná nebyla. Bohužel, jednoho souseda nepotkávám, s deuhým nemáme dobrý vztah. Obě odrůdy s malyma bobulkama, bílá odrůda s pecičkama. Zahrady založeny cca před 40 lety, je možny že réva je tam skoro tak dlouho taky, kdo ví... Rád bych se zeptal, zda existují nějaky nenáročny odolnější , sladší odrůdy, pokud možno bezsemenne, na konzum, které by stálo za to vyzkoušet? Děkuji
Zahrada Seloutky (okres Prostějov). Jíl, mírný svah směrem severovýchod. Horní část ve stínu od lesa. Slunce dopoledne a spodni cást chvili odpoledne.
-
nene
- čestný člen ( přispívající )

- Kontaktovat uživatele:
Existují
SS, ES, Zolotce kupodivu taky jdou, koukni k Lenkalor, hledej mrazuodolné do aspoň -21°C, radši víc, kousek máš http://revavinna.cz/kontakt/...
.....
SS, ES, Zolotce kupodivu taky jdou, koukni k Lenkalor, hledej mrazuodolné do aspoň -21°C, radši víc, kousek máš http://revavinna.cz/kontakt/...