Postupně odstraňuji keře, které mám umístěny na zahradě a nemohu je důkladně ošetřit proti chorobám, protože v blízkosti se nacházejí jiné plodiny (borůvky, maliny, jahody apod..) Letos jsem ve vinohrádku udělal poctivě tři preventivní postřiky proti padlí a plísni révové, a prozatím to vypadá dobře. Na zahradě nebylo ošetření některých odrůd tak důkladné, a na nových přírustcích se plíseň již šíří. Postupně jsem je tedy částečně přesunul do vinohrádku, částečně je likviduji.
Vinná réva ( Vitis )
Moderátor: Stanley_51
Re: Vinná réva ( Vitis )
-
Lenkalor
- desátník

Glenora má velmi chutné bobule , už teď tam cítím borůvky. Bohužel je u mě málo plodná, máme ji už asi 6 let a letos má zase jen 2 hrozny.
Přístí rok minimálně polovinu přeroubuju.
Přístí rok minimálně polovinu přeroubuju.
-
Lenkalor
- desátník

Jsem pěstitel révy - začátečník, v naší oblasti to nemá ani tradici a ani moc dobré podmínky.
Ale baví mě to. A navíc je to záliba plná překvapení.
Sice si pečlivě nacházím údaje o každé odrůdě než ji seženu, právě kvůli omezeným teplotním a půdním možnostem, ale když pak zaplodí, občas se nestačím divit. A je celkem jedno, od kterého známého prodejce to koupím. Ze 4 zatím obstál pouze jeden, ale letošní nákup od něj zaplodí až příští rok.
Někdy je to příjemné překvapení, jako třeba tato odrůda kupovaná jako Albano. Ale podle hustoty střapců a tvaru bobulí to není ona. Ale je to zatím moje nejoblíbenější odrůda z asi 40 odrůd co máme.
Chuť,odolnost, plodnost.

Druhý prodejce mi místo Bajkonuru poslal také odrůdu, která nevypadá špatně. Velké bobule, rannost, průměrná odolnost, jednoduchá sladká chuť( ale je to signálka).

A lonské rouby od třetího prodejce, které měli být bezsemená Ivanka, jlou také něco jiného. Je to ranné, modré a se semeny.
Ono těch záměn je víc, jednu jsem úplně zrušila, jiné nevadí. Jen jsem si prostě objednala něco jiného.
Ale baví mě to. A navíc je to záliba plná překvapení.
Sice si pečlivě nacházím údaje o každé odrůdě než ji seženu, právě kvůli omezeným teplotním a půdním možnostem, ale když pak zaplodí, občas se nestačím divit. A je celkem jedno, od kterého známého prodejce to koupím. Ze 4 zatím obstál pouze jeden, ale letošní nákup od něj zaplodí až příští rok.
Někdy je to příjemné překvapení, jako třeba tato odrůda kupovaná jako Albano. Ale podle hustoty střapců a tvaru bobulí to není ona. Ale je to zatím moje nejoblíbenější odrůda z asi 40 odrůd co máme.
Chuť,odolnost, plodnost.

Druhý prodejce mi místo Bajkonuru poslal také odrůdu, která nevypadá špatně. Velké bobule, rannost, průměrná odolnost, jednoduchá sladká chuť( ale je to signálka).

A lonské rouby od třetího prodejce, které měli být bezsemená Ivanka, jlou také něco jiného. Je to ranné, modré a se semeny.
Ono těch záměn je víc, jednu jsem úplně zrušila, jiné nevadí. Jen jsem si prostě objednala něco jiného.
- Stanley_51
- administrátor

Glenoru mám také ( 10 let ) a dělá u mně to samé. Letos pouze jediný střapec. Zachraňuje to Einset seedless, ten zase rád přeplozuje a musí se silně redukovat.

Stanley_51
-
Lenkalor
- desátník

Krásná násada a zdravé listy.Stanley_51 píše: ↑16 srp 2025, 14:17Glenoru mám také ( 10 let ) a dělá u mně to samé. Letos pouze jediný střapec. Zachraňuje to Einset seedless, ten zase rád přeplozuje a musí se silně redukovat.
Glenora má úplně jinou chuť, než jiné odrůdy. Proto ji ještě částečně nechám, jestli se nerozplodí. Ale možná ji prostě nevyhovují moje podmínky.
-
Lenkalor
- desátník

U nás je letos první mimo skleník Vostorg.
Ale signálka Polonez 50 je už také jedlá a výborná. Ale ještě ji bráním vlastním tělem, aby vyzrála úplně. Je na horším místě.
Ale signálka Polonez 50 je už také jedlá a výborná. Ale ještě ji bráním vlastním tělem, aby vyzrála úplně. Je na horším místě.
Je fakt že hrozny Glenory sou takové řídké
. Ale jak říkám plodí prvním rokem a schytala nálož krup. Uvidíme v dalším letech pokud ji stačím ustříhat. Každopádně chuť skvělá.
U mě je top takhle modrá odrůda, název neznám. Moc se o ní nikdo nestará, choroby nula, a když není nějaké extra chladné úchcané září, má úžasné aromatické hrozny bombastické chuti.

U mě je top takhle modrá odrůda, název neznám. Moc se o ní nikdo nestará, choroby nula, a když není nějaké extra chladné úchcané září, má úžasné aromatické hrozny bombastické chuti.

-
Lenkalor
- desátník

Pěkná zástěna. 
- moonvil
- administrátor

- Bydliště: Řícmanice, 275mnm - mrazová kotlina Moravského krasu
- Kontaktovat uživatele:
A kvuli cemu (a cim) to strikas pred a po kveteni, kdyz Kumulus pises az naposled?
Michal Hladký
http://www.plnazahrada.cz
http://www.plnazahrada.cz