Vinná réva ( Vitis )

zde můžete probrat vše o pěstování révy

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
Hofis
čestný člen ( přispívající )
čestný člen ( přispívající )
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinná réva ( Vitis )

Příspěvek od Hofis »

Jo, mě jiné roky také Zilga takto brzy rašila, ale letos je hodně opožděná. Mám takový neblahý pocit, že již narašené pupeny spálil ten dubnový mráz, takže obráží ze záložních. Jinak je Zilga super, jsem s ní moc spokojen. :)
speedy
nováček
nováček
Bydliště: Podkrkonoší, 430 m n. m., mraz. kotlina, svah JV, jílovačka, půdní profil nízký, zahr. osada 4 ary
Kontaktovat uživatele:

Re: Vinná réva ( Vitis )

Příspěvek od speedy »

No tak u mne jsem letos s révou a nehledě na odrůdu (mám jich pokusně 7 a teoreticky ty odolnější) dopadl ještě hůře, než loni v těch mimořádně velkých jarních mrazech. Ty byly tak nějak několik dní za sebou a potom to už šlo. A byla i více než symbolická v tom konci loni úroda.
Letos se příroda (zahrada a tím i réva) zjara vždy lepším počasím několik dní rozpumpovala aby potom přišlo ono jedno ráno zase mrazík ... a tak se to u mne několikrát tento cyklus otočil. Pro tu révu u mne dost vražedné, toto cyklení. Réva postupně spálená na prach, pokusy o regeneraci z náhradních pupenů zase se setkaly s tím mrazíkem.
Takže teprve teď u mne lezou opatrně a řídce jak noty na buben první zase zelené lístky, asi z už posledních pupenů co ještě zbyly?
Z těch 7-mi odrůd nějak projevuje život 6, tak snad za letošek réva alespoň zregeneruje a zesílí, ovšem a žel ... vypadá to, že toto letošní jaro nevydýchal Solaris, na ten jsem byl nejvíce zvědavý a také protože jsem ho loni zjara pořídil na doporučení bratrance. pořízení bylo tou dobou složitější. Jsem si vědom že jsem v okrajové oblasti, takže riziko pro révu je u mne velké, ovšem vždy to zamrzí.
Odpovědět