No jo, ale které to jsou?Ivos_66 píše: Jinak pro kolegy z okrajových oblastí, než si křivit ústa s Labruskami, lze vybrat ranné rezistenty s harmonickou chutí.
Hledala jsem Nastěnka, a našlo to Nasťa, a místo Chrustík to našlo Chrust.
Moderátor: Stanley_51

No jo, ale které to jsou?Ivos_66 píše: Jinak pro kolegy z okrajových oblastí, než si křivit ústa s Labruskami, lze vybrat ranné rezistenty s harmonickou chutí.

Před měsícem Kumulusem? To u nás vinaři dělají nejmíň šest postřiku někteří klidně i víc, střikaji každých čtrnáct dní.EvaOstrava píše:Vypadá krásně. Raná je dost, ale hlavně by měla být odolná. Moc tam vzduch neproudí, a loni to tam chytlo padlí, letos plíseň. A to jsem je měsíc před tím postříkala Kumulusem. Myslela jsem, že to půjde bez postřiků, ale ani u Seedles na lepším místě to nejde.

O tom vůbec nepochybuji. Ale to právě nechci, takové hrozny si kupuji v obchodě. Chtěla jsem nějakou odrůdu, které by stačil max jeden postřik v pravý čas. Seedles to s jedním postřikem jakž takž zvádla, i když na výstavu to není.Jožka píše:Před měsícem Kumulusem? To u nás vinaři dělají nejmíň šest postřiku někteří klidně i víc, střikaji každých čtrnáct dní.

Je zajímavé, proč tyhle "samorodáky" jsou odolné. U sousedů a tchánů opravdu byly, ale dozrávaly trochu pozdě. Ta tmavě modrá odrůda mé kamarádky asi bude vyšší level. Ale my jsme tady na severu trochu méně nároční.Marek1970 píše:Bez pravidelného ošetrenia minimálne proti múčnatke (padlí) sa dajú pestovať jedine ak tak tzv. “samorodáky” a aj to nie každý rok a len výnimočne v niektorých lokalitách, kde je nízky tlak hubových chorôb viniča. Ja osobne by som však takú odrodu do úst už nikdy nedal..

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů