Já mám takové nevzhledné iglů, na zemi vystlané větve od tůjí, na stojáka obestavěné otýpky slámy, pak netkané pytle, zátěžový koberec, plachty od bazénu a vše svázané, tak to vypadá jako další stodola

Moderátor: Stanley_51
Pokud mohu poradit, tak Musa basjoo není bytový banánovník. Je to subtropický druh, který bytové klima z duše nesnášímodra7 píše:Zdravím, před týdnem jsme koupili Musa basjoo. Byl samozřejmě v malém květináčku. Chtěla jsem ho v něm nechat tak dva týdny aby přivykl našemu prostředí, ale v pátek jsem měla pocit, že ho manžel přelil a bála jsem se aby neshnil. Tak jsem ho už v pátek přesadila do většího. Přestože jsem důvod manželovi řekla, opět ho další den výrazně zalil![]()
. Žloutne mu teď spodní list a je takový svěšený (to bych ale řekla, že je nedostatkem světla). Poradíte jestli je to žloutnutí listu spíš přelitím, nebo naopak nedostatkem vody? Přeci jen si nejsem jistá jak moc vlhká zemina má být.. je to první banánovník co máme. Co se týče světla, tak buď bude muset do práce k oknu, které směřuje na jih, nebo za měsíc či dva na zahradu ve Velkých Pavlovicích. Četla jsem, že Rudolf radil polostín, tak to zkusím zajistit.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host