Banánovník

zde můžete probrat vše o pěstování banánovníků

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
Rudolf M
admirál
admirál
Kontaktovat uživatele:

Re: Banánovník

Příspěvek od Rudolf M »

Banánová sezóna budiš ukončena, včera jsem zkrátil kmeny a nastražil konstrukci krytu. Je fajn, že kryt spolkne poměrně dost listí ze zahrady, narval jsem tam třeba asi tak kubík listí ze 6 plodících Asimin :) . Nezakryl jsem to schválně, potřebuji aby to před zimou pořádně propršelo.

Celkově sezóna byla o dost mizernější než loni, řekl bych že to jde na rostlinách vidět, ta absence srážek je prostě znatelná. Letos nenapršelo 200 mm vody, což je na 12 m2 záhonu o 2400 l vody méně než průměr, a i ten průměr většinou přes léto rostlinám nestačí. Navíc tam teče ještě voda ze střechy skleníku, tedy dalších 16 m2 a jsme na 7200 L. Ještě malé srovnání s loňskem, kdy začátek a konec léta přinesl naopak extrémní úhrny, tak jsme o proti loňsku někde na rozdílu ve vegetačním období kolem 10 000 L vody, to je už celkem rozdíl že :shock: :D . Zálivka moc nepomáhá protože se u toho musí zalívat celá zahrada, a tak nezbývá ani tak voda, jako spíše čas tu vodu do banánů pořád pumpovat.
Nejvyšší kmeny měly letos jen do 2 m, a měli jsme jeden květ.
Listí z loňska jsme tam nechali, je to super mulč a později listovka, ale chtělo by to ještě podpořit dalším hnojivem, letos jsem si vzpomněl až v půlce léta, taky se to mohlo projevit.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
Odpovědět