zakořenění růžice
Moderátoři: moonvil, Stanley_51
-
EvaOstrava
- čestný člen ( přispívající )

- Kontaktovat uživatele:
Re: zakořenění růžice
Ta fotka může zkreslovat, jedině změřit šířku nejširšího listu a s někým porovnat
. Pokud by bylo velké teplo a současně nedostatek světla, tak by se to teoreticky mohlo projevit tím, že se rostlina bude vytahovat (do délky).
-
Trapperjohn92
- ouško

- Kontaktovat uživatele:
Mám poloviční a asi je to tak, jak říkáte, teplo maj velký a jdou do výšky, rostou rychle, ale ne do šířky. Tak už asi víme, kde je chyba, ale na druhou stranu, plod teď roste dobře.
-
Trapperjohn92
- ouško

- Kontaktovat uživatele:
Mám rozbitý telefon, až ho budu mít opravený, hodím sem fotku, jak vyrostl ananas mě. Jinak ananas na fotce je krásnej.
-
Trapperjohn92
- ouško

- Kontaktovat uživatele:
-
Mirek223
- velitel

- Kontaktovat uživatele:
A nebude mu venku zima?modra7 píše:Náš ananasovník se doma trápil
-
modra7
- oficír

- Kontaktovat uživatele:
Kritická by pro něj měla být teplota -2°C, což ve Velkých Pavlovicích teď snad už opravdu nehrozí. Teploty k nule by měly jen pozastavit růst. Na zimu půjde samozřejmě opět dovnitřMirek223 píše:A nebude mu venku zima?
-
Mirek223
- velitel

- Kontaktovat uživatele:
Neměl jsem na mysli ani tak mrazové teploty, jako spíše celkový chlad. Když jsem je naposledy zimoval s citrusy, tak mi anansy uhnily ve středu růžice, ale možná to bylo i zálivkou. Někde jsem se dopídil, že ananas potřebuje alespoň 15°C.modra7 píše:Kritická by pro něj měla být teplota -2°C, což ve Velkých Pavlovicích teď snad už opravdu nehrozí. Teploty k nule by měly jen pozastavit růst. Na zimu půjde samozřejmě opět dovnitř.
-
PavelP
- mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jestli je už venku, rozhodně na něj vytvoř nějaký kryt z textilie nebo folie! V tomhle hnusném chladném počasí ho jinak venku dost rychle zlikviduješ. On sice teploty kolem nuly vydrží, ale ne dlouhodobě. Na listech se velmi dlouho nic nepozná, ale kořeny bývají po smrti velmi rychle.
Ananasy mě rostou až od teploty cca 12-14°C a výše. Co se týče umístění, rozhodně polostín, polední úpal jim nesvědčí. Sice je také letním, ale mám pocit, že ve finále nejlépe rostou za oknem v celkem stabilních podmínkách.
-
modra7
- oficír

- Kontaktovat uživatele:
Co jsem hledala v angličtině, tak 15°C by měla být právě hranice pro ten růst. No, mám ještě druhou malou růžici (z plodu, který byl na tom velkém). Ta snad právě zakořeňuje, tak tu nechám za oknem, ale asi v práci. My máme okna na východ a ve výhledu ještě domy, takže toho slunce je opravdu málo.
-
Mirek223
- velitel

- Kontaktovat uživatele:
Ananasů jsem zanechal, když mi v zimovišti vyhnily středy u všech tří rostlin. Mám nějaký prostor v jižní teplé verandě, ale zabere to strašně moc místa a ještě déle to trvá než nasadí na květ, pak už je to rychlovka. Jedna kytka má průměr odhadem jeden metr a to je fakt hodně náročné na místo. Nicméně jednu chci opět zkusit, jen co kápnu na nějaký šikovný plod.
-
MonikaV
- generál

- Kontaktovat uživatele:
Mirek223--- jsem na tom stejně, došlo k zaletí a vyhnil...(letos jsem si dávala naději, že by mohl zakvést, no bohužel prd
)