Rab 2022
Já mám z loňska podobný, nebo spíše skoro stejný z Punatu na Krku, ale tento zelený typ a ve zralosti do žluta je tam v té oblasti docela rozšířený. Spíše skoro běžný.Se zralostí to bylo ve stejný termín, přelom srpna/září. Ale může to celé souviset na místních podmínkách.
Fíky jsou s jahodovou barvou vnitřku a jsou velmi chutné ovšem jen na přímý konzum. Loni jsme toho měli dvě bedny a vařili jsme džemarmeládu.

Tento original z Rabu je tu na foto z října 22. Byl jsem tam tehdy koncem září další dny v říjnu, ale příslušný strom ještě měl zralé zelené fíky.
Dám číslo stránky...

stránka 1009,
posting.php?mode=edit&f=23&p=119983
Pro Evu - jen zelené a případně do žluta, když jsou přezrálé. Poté padají na zem a vysychají a přitom cukrovatí. V Punatu jsem je bral i z trávy, to bylo jako řecké sušené na Vánoce.
Moravák - no díky bohu, přivezl jsem si tehdy asi 5 klonů a jen tento se vydařil. Uvidíme co z toho bude dál. Možná na Pálavě by šlo umístit ho volně do terénu. Otázka je jen zimní odolnost, ono na Istrii a Kvarneru a Primorské župě moc nemrzne. U nás by to muselo být extra chráněné. Myslím, sice určitě nějaký mráz vydrží, ale jako BT asi ne.