Vaccinium ashei a krizenci

zde můžete probrat vše o pěstování borůvek

Moderátor: Stanley_51

Odpovědět
modra7
desátník
desátník

Re: Vaccinium ashei a krizenci

Příspěvek od modra7 »

Oooo, tak takový trh bych chtěla zažít! Kde to bylo? Je pravda že jsme nedávno byli na veletrhu rostlin (ale byly to na 99% pokojovky) v Brně na výstavišti a koupili Musa basjoo asi za 200,- a dnes přišel musa basjoo ze zahradnictví za stejnou cenu, ale asi třikrát nebo čtyřikrát menší. Kdyby člověk dopředu tušil..
Sidney
nováček
nováček

Příspěvek od Sidney »

Uherské Hradiště. Kdyby byly zajímavé odrůdy, tak bych něco vzal, ale byl jen ten Chandler. V zahradnictví jsem pak viděl malé chcípáky (tak 30 cm) za 280...
modra7
desátník
desátník

Příspěvek od modra7 »

Tak co, dorazila ti ta Powder Blue?

Já bych tak velké rostlině Chandlera neodolala, ten můj je totiž mnohem menší :lol: . Nevíš jak velké květníky (tedy předpokládám že jsou to takové ty zednické maltovníky) používá ten chlapík z videa, cos posílal?
Sidney
nováček
nováček

Příspěvek od Sidney »

modra7 píše:Tak co, dorazila ti ta Powder Blue?
Dorazila, prakticky stejná jako ta tvoje. Jen jsem nepochopil balení, krabice cca 170 cm a vyplněná ani ne 1/3. Objednával jsem i nějaké menší (Reka, Hort. Pettite,...) a ty už byly o poznání lepší.

Tomáš má na tom videu většinu borůvek v 45l maltovnících, ty menší ve 20l.
trampolina
škvrně
škvrně

Příspěvek od trampolina »

Pro lidi, kteří jsou přesvědčeni, že pink lemonade potřebuje speciálního opylovače, viděl jsem tento mýtus na internetu vícekrát.
Obrázek

Obrázek
Na fotkách to nevynikne, ale tak 5-6kg tam bude. Jediný rozdíl je v tom, že plodí na starších větví a trochu jiným stylem, proto se musí stříhat jinak.
modra7
desátník
desátník

Příspěvek od modra7 »

trampolina píše:
01 srp 2025, 21:40
Gratuluju ke krásné růžové úrodě! Jak je tedy stíháš? Jen to co je suché a příliš husté?
trampolina
škvrně
škvrně

Příspěvek od trampolina »

Starší větve, které bych u normální kanadských borůvek celé odstranil, tak tady nechám zhruba 3 ty větve, mají 4 - 5 let. A nových větvi nechám zhruba 3 - 4. Ono je nevýhoda, že na loňských prakticky není nic a na predlonskych je něco málo, ale ty jsou zase nejkvalitnější. Takže ve finále tam těch větví musím mít více, než u klasických borůvek.
Ondrej22
škvrně
škvrně

Příspěvek od Ondrej22 »

Dobrý den má niekto kupenú čučoriedku z Limbachu Rabbiteye Vaccinium virgatum Titan alebo Krewer
Odpovědět