Ještě pár fotek roubování letošních semenáčků deliciosy . Vyseté koncem ledna 26 . Roubováno do rozštěpu ,vázané pouze parafilmem . Datum roubování na sáčku .
Miloš 51: Miloši, opět gratulace i ostatním úspěšným pěstitelům tohoto ovoce. Podle Tvých foto se tvarem i zatím velikostí hybrid JF 21 velice podobá odrůdě arguty Domino, která ve své sklizňové zralosti dosahuje velikosti kolem 3,5 - někdy 4,5 cm, podle podmínek, většinou koule o průměru 3,5 - 4 cm. Chuťově i nasazením - plodností, odolností... ji řadím jako absolutní jedničku mezi argutami, které pěstujeme. Pochopitelně jako arguta je od samého počátku bez ochlupení. Hybrid JF 21 vypadá velice nadějně, bohužel Tvůj jediný zimní roub se mně neujal, ale nevadí. Jsem zvědavý, co řekneš na jeho chuťové vlastnosti a dobu dozrávání. Hybridy JF 10, 12, MH1 z Tvých semínek sázené před vánocemi, zasazené na jaře do volné půdy mají již skoro 75 cm a jedou perfektně. JF 12 má dokonce krásně načervenalé okrasné listy. S těmi kousky ovoce to byl od Tebe výborný nápad. Přeji Ti nadále hodně úspěchů i ostatním pěstitelům tohoto ovoce.
Ashoka roubovaná loňský rok do staršího samce kolomikty Adama. Chycený roub vytvoří vždy pouze velmi krátká internodia,4 - 5 listů max. a tím se růst zastaví a můžete s tím dělat co chcete. Nic nepomůže, viz foto.
Josef : Přesně to se mně stalo s odrůdou Myflower naroubovanou do kolomikty . Bez problému chytlo ,ale narostly jenom očka nalepené na sebe . Nešly brát rouby . Přesto druhý rok kvetla a uzrál jeden plod . Letos má na kolomiktě čtyři plody ,ale opět rouby žádné, žádné větvičky .
Naopak Myflower naroubovaná do deliciosy roste úplně normálně a je možné brát rouby .
Myflower v kolomiktě . A druhá fotka zelená větvička Myflower roubovaná do deliciosy .
Pánové jste u mne KOUZELNÍCI!!-- (co dokážete udělat s tím křížením-- prostě paráda---to budou vymazlené plody po všech stránkách--tak nech se dařííí!! )
Ještě pár fotek roubování letošních semenáčků deliciosy . Vyseté koncem ledna 25 . Roubováno do rozštěpu ,vázané pouze parafilmem . Datum roubování na sáčku .