MonikaV píše:radek.god---- a jak jsem psala mě annona začala růst, tak jsem musela střihnout poslední větvičky, protože stačilo pár dní a už by byly v lístkové nebo poupatové fázi a to už se větvička nedá roubovat,
A další rouby až podle rostliny--srpen, září--doufám, že budou

Moniko to je v pohode, ja to chapu

, kdyz nemam chut na psani, tak kouknu na webnode a motivuji se pohledem na vysledky uspesnejsich pestitelu

Ano, cetl jsem to u mucenek, ze rizky s poupaty nebo kvety nezakoreni a osobne jsem si to " radsi" vyzkousel - nezakorenil zadny

.
Jenomze v te dobe nezakorenil ani zadny jiny rizek z v te dobe nekvetoucich a navic ruznych mucenek.
Annona ale neni mucenka

Co kdyz rostlinu obelstim ?.Poupata ve velkem jako mas Ty neocekavam a s listy si poradim klasicky jako ted - proste je opatrne ulomim, abych neposkodil ocko.Vetvicku ufiknu, omotam parafilmem a naroubuji.
Nevim jak dlouho trva, nez roub priroste.Pokud by to zvladnul do 2 tydnu, tak takhle rychle nove listy nevyrostou

.
Respektive 2, max 3 tydny trva u me ted (odhadem) , nez po ulomeni listu vykoukne maly listecek.
Obavam se, ze co naroubuju v srpnu nebo pozdeji se uz nechytne a pokud jo, tak to pak doma na podzim prestane rust a kratce na to to zcerna.
Ale jestli je v tom neco chemickeho co zabrani roubu prirust, tak pak muzu delat asi cokoliv a fakt to asi nepriroste

.
Ke konci roku a v zime uz to znova zkouset nebudu.Roubu jsem naposledy narouboval tolik, ze neni matematicky mozny, abych mechanicky vse udelal spatne a neprirostlo vubec nic

.Kdyz ted nad tim premyslim, tak vlastne vse, co skoncilo neuspechem bylo roubovany v prvnim metru od zeme
S tou lednici jsem to nechtel riskovat, mel jsem strach, ze mi tam roub zmrzne a prijdu o nej uplne

.
Takze mam uz vse po dnesku naroubovano a ted uz je to na prirode
Ja se prave divil, proc jsi ty rouby poslala uz ted, v takove zime - tak hlavne at je u Tebe vse OK

a at se Ti rodina postara dobre o kytky
Jinak si myslim, ze rostliny se u me teprve zacinaji probouzet

.
Mam na topeni treba zazvor (zakryty rostlinami pred nim na parapetu) a ten mi hazi nove stonky az ted, kdy se paradoxne uz temer netopi.