Moderátor: Stanley_51
milos 51 píše:Ivan :
1. Už při sběru plodů ustříhnout plod i s větvičkou tak ,aby na stopce vzniklo "T" , za které se plod uváže .
2. Z ještě pevného ,nepřezrálého plodu se oloupe slupka (škrabkou na brambory) , kaki se uváže na provázek a následně se ve vařící vodě
vysterilizuje 5-10 vteřin . Ivan ,neoloupaný plod se asi nevysuší . Nevím - nezkoušel jsem .
3. Plody se zavěsí se na provázek na teplé a vzdušné místo . Průvan - ventilátor . V této fázi jsou plody velice citlivé na plíseň . Pokud se objeví ,je nejlepší celý plod opláchnout , umýt alkoholem , ponořit do hrnku s alkoholem .
4. Plody se musí občas promačkat aby vznikla uvnitř ta správná marmeládová konzistence .
5. Vysušené plody se jednotlivě balí do potravinové folie a ukládají v zip sáčku do ledničky . Mám loňské a jsou ještě jedlé
Pokud mají plody kaki dostatek cukru ,tak ten se při sušení může vykrystalizovat v podobě bílého povlaku -prášku na plodech . ]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků