Díky za určení odrůdy roste zhruba 100 metrů od baráku. má takovou zvláštní kořenitou chuť a to mně na těch starých odrůdách baví každé jablko má jinou chuť.
Moderátor: Stanley_51
Dužnina: Bělavá, jen slabě nažloutlá, konzistence hrubší, mírně zrnitá, méně šťavnatá, zejména ke konci konzumní zralosti. Chuť je sladce nakyslá, bez výraznější kořenitosti a arómatu, dosti dobrá, průměrná, v dobrých podmínkách málo nadprůměrná.
Doba zrání: Sklízí se v první polovině října, na stromě přezrávat nemá, aby se nezkracovala doba skladovatelnosti. Konzumní zralosti dosahuje v prosinci a vydrží do března i déle, při skladování bývají dosti velké ztráty. Plody hnijí a „křenčí“.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků