Tak jsem doufal, že by čerstvý příliv arktického vzduchu mohl přinést ještě nějaké slunečné dny. Byl jeden, takže plně dozrály poslední kousky na Negronne. Na RdB jich je 5, chtělo to ještě 2 dny slunce ale ty kdo ví kdy přijdou, takže mohu oficiálně ukončit sezónu a shrnout. Sezóna byla celkem úspěšná, z 5 dvouletých rostlin jsem sklidil 113 plodů + 1 breba
Campaniere ve volné půdě, zmrzla špička nic hrozného pěkně rostl ale v mém klimatu a ne úplně dobrém místě nasadil plody v srpnu takže ... Šel do kontejneru.
Campaniere 2 v kontejneru. Na jaře chytly listy rez, nevypadalo to nijak zásadně, ale nakonec ho to dost zmasakrovalo. Dozrály dva miniplody dobré chuti a jeden větší, ale chuť nic moc, ačkoliv jsem ho přinesl na zasklený balkón, zbytek plodů schodil. První zralý plod 9.9.
Ronde de Bordeaux - Pěstovaný v kontejneru, do června na zaskleném balkóně, v létě do druhé poloviny srpna venku na terase (před ochlazením přenesen zpět). První plod 6.9. celkem sklizeno 24 plodů o hmotnosti 430 gramů. Je třeba zmínit, že oproti ostatním měl výhodu, dal jsem ho teď na týden dovnitř, bez čehož by skončil na 16 plodech.
Negronne 1 - stejný způsob pěstování jako RdB. První zralý plod 4.10., celkem 29 plodů o celkové hmotnosti 478 g.
Negronne 2 - Celý rok na zaskleném balkóně přes léto otevřeném. Oproti prvnímu to vedlo k trochu dřívější sklizni, první plod 30.9., rozdíl ale zanedbatelný. Celkově horší výkon 23 plodů o 387 g.
Jaune d'Escoussans - také celý rok na zaskleném balkóně a vítěz sezóny. První sklízeny plod 6.9.. Celkově 34 plodů o váze 867 g. Plody byly buďto výborné kvality a nebo je schodil a vůbec nezačaly dozrávat.
Co se chuti týká nejlépe hodnotím RdB, ale jen dobře vyzrálé plody, ty pozdější už byly horší i když stále velmi dobré. Jaune d'Escoussans měl výrazně stabilní kvalitu plodů, co dozrálo bylo skvělé. Negronne byl chuťově dobrý ale na balkóně byly plody jakoby oschlé a slupka byla dost tuhá. Mě to nevadilo ale 3 leté dcerce to dělalo problém kousat.
Poslední sklizeň: