No, mě se za ta léta nejvíce osvědčil následující postup: Roub je nejlepší celý zabalit do parafilmu už na uskladnění. Alternativně lze pro uchování roub obalit páskou z potravinářské fólie, kterou používám i na roubování, viz níže. Obojí uchová roub ve výborném stavu, roub nevysychá a uchová se v lednici čerstvý po opravdu slušnou dobu. Obojí je potřeba při obalování slušně napnout, aby pod tím zůstalo co nejméně vzduchu. Roub musí být samozřejmě před zabalením suchý. Výhodou toho zabalení těch roubů v parafilmu je, že je potom i takto zabalené mohu rovnou naroubovat. Celý roub pak po roubování nevysychá, což je opravdu velmi důležité pro to, aby se to chytlo. Zejména pro ty méně šikovné, jak jsem třeba já.
K vlastnímu roubování používám pásku uříznutou z potravinářské fólie, cca 1,5 cm širokou (viz Milošův popis někde na začátku sekce Mezidruhové křížení a štěpování u kiwi). Osvědčila se mi zatím naprosto nejlépe, a to jsem opravdu zkoušel lecos. Páska se sama natahuje při růstu a dobře drží. Je potřeba si ale na ní na konci nechat cancour na rozmotání, jinak už pak nikdy nenajdete konec.
Co je ovšem velni důležité, je zatejpovat potom tiu pásku ještě parafilmem. Zabrání vniku vody dovnitř roubu, protože to dokonale utěsní. A to je naprosto stěžejní. Jakmile do toho vnikne voda, je to na odpis.