MonikaV píše:radek.god-- Radku to je neskutečné, aby to pepíno vydrželo až do včíl-- zřejmě super odrůda!! (není to už fosílie??
)
Moniko, je to normalni pepino, ktere jsem mel od 2019 nebo 2020.Jakmile klesla na podzim nocni teplota pod 6°C, tak jsem pepino premistil natrvalo do bytu do 20°C.V zime bylo za oknem na jizni strane, takze v pokoji bylo cast SLUNECNEHO dne kolem 25-35°C .Na jare je slunce vysoko, takze mi sem uz tolik nesviti.Celkem do jara prezily 3 MENSI plody.Problem je, ze malo svetla a svilusky zpusobily, ze rostlina byla temer bez listu a vetsina vetvi uschla.
A to vcetne tech, na kterych byly ty plody.Takze 2 plody zacaly uz hnit a nedozraly a ten jeden se sice stale drzi, ale na uschle vetvi a podle me nedozraje.
Pres ten zamraceny tmavy destivy hnus, kteremu rikame mylne jaro, se mi nepodarilo zakorenit jediny rizek.
Chutove to bylo vodove a jen lehce nasladle.Takze radost, ze vykvetlo a zaplodilo, ale zklamani z celkoveho vysledku.
Takze jak pises, je to uz spis takova fosilie a pokus zda ty uschle vetve s plodem dokazi zezelenat jako nektere me fejchoy nebo ne.
Z mnoha rostlin me zbyly 2 kvetouci, kterym uhnily v prosinci male plody a jedna vetsi s temi 3 plody.
Proste jsem pochopil, ze na pepino nemam podminky.Bez skleniku to vidim v Praze jako nerealne.Chybi tomu presne 2-4 mesice tepla s svetla na dozrani.
Letos to diky prubehu jara a leta vidim VSE jako pase.Pri trose stesti zakvete fejchoa a zaplodi jahody.
Ananasovy meloun nedozral venku ani vloni a pri 10 cm byl na tom chutove jako to pepino, vodnaty, malo sladky.Tak ten jsem uz ani nezkousel.