Před 14 dny mi syn křoviňákem odsekl polovinu asi 30 centimerové Elizavety, která konečně vypadala, že začala trochu růst. Když jsem to rozdejchala, dala jsem ten vršek s letošními přírůstky do vody s trochou práskového stimulátoru AS-1, který je už asi 15 let prošlý.
Druhý den jsem přírůstky klasicky odtrhala ( s patkou) a nastrkala do zeminy na množení a výsev. Větvičky byly zatím krátké, tak nebo co krátit, jen jsem odstřihala nějaké spodní listy.
Přidala jsem na zkoušku ještě řízky z kamčatky Blue banana, která opravdu dobře roste, tak mi to nebylo škoda řezat ( všechny kamčatky jsem sázela letos).
Na květináč jsem nasadila igelitový sáček s trochu ustřihlými rohy, přitáhla gumičkami a posadila do kbelíku ve kterém je pěticentimetrová vrstva lávového kamene. Ten je zalitý vodou tak aby byla asi 1 - 2 cm pod úrovní dna. Pak jsem to dala do stínu.
Výsledek je : rakytníku jsem vyhodila asi čtvrtinu až třetinu, kamčatky - ze 4 jen jednu. Všechno ostatní začalo růst. U kamčatky mě to moc nepřekvapuje, ale u toho rakytníku jsem to nečekala.
Naštěstí roste i ten chudák zbytek Elizavety, co zůstal v zemi.