Vašek přinesl na ochutnání novinku . Je to Nischimura wasse kaki . Coffe kaki . Bohužel , plod nebyl dokonale odležený ,nebyl ještě v té správné konzumní zralosti Dva plody kiwi je odrůda Sorelli
Naposledy upravil milos 51 dne 28 lis 2023, 10:26, celkově upraveno 1
Pred tydnem jsem kaki ( roman kosh) otrhala a nektere plody, otrela ubrouskem navlhcenym v alkoholu , krasne dozraly, no mozna az moc- (marmeládová konzistence) zbytek si uz pohlidam, aby byl krasne krupavy ,a po odstraneni Boziho daru- jsou plody bez pecek, coz je velmi prijemne.
[quote="MonikaV"]Pred tydnem jsem kaki ( roman kosh) otrhala a nektere plody, otrela ubrouskem navlhcenym v alkoholu , krasne dozraly, no mozna az moc- (marmeládová konzistence) zbytek si uz pohlidam, aby byl krasne krupavy Ten Ronan Kosh se dá jist i tvrdý? U mě to je jedlé jen když je to blátivé. Že by ten alkohol fungoval jinak než jablka ?
Milan--- mám raději, když to neteče a není takové úplně blátivé, spíše je to takové na vykrojení (ale zase to nesmí být trpké), --no, ale často to neuhlídám a je to jako marmeláda, ale i tak to zbaštím
Loni jsem celou úrodu Roman Kosh vyhodil, bylo to totálně bez cukru, letos už je to dobré, sklidil jsem z toho 1,5 vědra. A to z roubu od Tebe, ještě jednou děkuji.
Našel jsem recept na přezrálé kaki . Tu rozblemcanou hmotu rozmixujte s trochou kakaa a přidejte med . V misce by to mělo ztuhnout skoro do pudinkové konzistence . No - nic moc
Chceme se zeptat - jak Sofijevka, už proběhla degustace?
Veru dobrý Ale tu na fóre sú samý dobrý kiwáci Sofievka dobrá,jedli sme,väčšia ako Sosnovská.Trochu tam keď neni mäkká je ten trpký chvostik.Ešte je pár plodov na strome na pochválenie Ale vrele odporúčam na hornú zem