od loni » 21 kvě 2022, 03:08
V podstate väčšinu plodov kamčatiek spracovávame tak, že ich rozmixujeme s cukrom a idú do mrazáku. Len čast mrazíme celé. Aj bez prídavku vody je to dostatočne riedke na to, aby sa to nalialo do menších PET fliaš a zamrazilo. Podobne to robíme aj s rakytníkom.
Rozmixivané čerstvé kamčatky a to ako nápoj s vodou, sú tak osviežujúcej chuti, že to predčí mnohé ovocie.
Čo sa týka džemu, tak má úplne inú chuť, ako surové ovocie. Ani by som nepovedal, že je z toho istého ovocia. Nám veľmi chutná. Pri zahustení pridávame čistý pektín a to bez kyseliny citronovej, ktorá by to zbytočne okysľovala. Robí sa, ako bežné džemy. Rozvarí, pridá cukor a pektín a je to. Je to jemné, bez pocitu, že su tam nejaké semienka.