Hanko, pěkné shrnutí. U mě asi vede chuťově PTN spolu s Pražským venkovním (u něj hlavně breba), ty jsou velmi sladké a aromatické. LdA je taková klasika, určitě nezklame. Jinak minulý rok mi díky tomu extrémně teplému podzimu na LdA dozrály ve VDF u zdi baráku regulérní 2 úrody, jak breba, tak nakonec i drtivá většina hlavní násady. A to i přes velmi pozdní nasazení až v červenci kvůli velmi chladnému jaru. Přesto to skoro všechno dozrálo. Celkem chutně se mi jeví i Becane, tady ale ještě čekám na skutečnou větší úrodu, abych mohl konečně zhodnotit i plody uzrálé v nejteplejším období roku. EBTčka žádná nemám, ale můj BT letos chuťově moc nenadchl, a to mívá většinou brebu dobrou. Letos to ale nějak neklaplo, i když breby bylo celkem dost, ale taková vodová.
RdB nás třeba taky moc nenadchl (rozumějme, je to pořád dobrý fík, ale když jsem dal na stůl třeba PTN a RdB, nejdřív zmizely všechny kusy PTN a pak přišlo na řadu RdB, které ale také záhy zmizelo.
). Ještě čekám, až zaplodí Campaniere, i když tady se nabízí otázka, jestli vůbec zaplodí. Mám ho venku v Praze a přijde mi o dost choulostivější než třeba Pražský venkovní o kus vedle. Na tom je vše zelené a i slabý proutek, co vyráží přímo ze země, je zcela nepoškozen. U Campaniere si nejsem vůbec jistý, jestli již druhou zimu po sobě nevymrzl. Vypadá tak nějak divně, a to šel do zimy letos s opravdu plně vyzrálým dřevem, jinak to po tom podzimu ani nešlo. Pokud bude letos opět obrůstat až úplně od spodu, dám místo něj Becane a půjde do květináče na piplání.