Hofis píše:Hanko, pěkné shrnutí. U mě asi vede chuťově PTN spolu s Pražským venkovním (u něj hlavně breba), RdB nás třeba taky moc nenadchl (rozumějme, je to pořád dobrý fík, ale když jsem dal na stůl třeba PTN a RdB, nejdřív zmizely všechny kusy PTN a pak přišlo na řadu RdB, které ale také záhy zmizelo.
).
Díky, já se na RdB také moc těšila a jsem na tom stejně. Prostě PTN i ETB typy jsou chuťově o řád jinde. Bylo tedy loni trvale ve skleníku u otevřených dveří, tak možná absence celodenního slunce udělala své. Někdo uváděl, že umí zaplodit i na místech s kratším přímým slunečním svitem, tak jde letos na porovnání jedno ven na chráněné místo, no slunce jen tak do 13 hod. A uvidím, určitě si nenechám dvě, to už vím. Naopak Campaniere dvě budou určitě. Jedno chci zkusit trvale venku, jedno přenosné.
Becane jsem měla a mělo velmi chutné plody, no málo. Tak jsem zkusila z jiného zdroje a to mi zase plodí málo a hlavně hrozně pozdě zraje. Nechápu to. Letos ho nechám volně v zemi ve skleníku , aby ukázalo co, umí.
Letos zkouším další MT. Etna druhy a LSU Purple, HC u mně moc neplodilo, Saľs naopak velmi plodný (no chuťově zase ovocnější). Pokud budou chuťově stejné, nechám si jen jeden nejplodnější.