Kamarat z BA ma od Karasa z TT uz niekolko rokov "kaki" a mava na nom dost plodov a aj jemu sa uz stalo, ze vymrzlo. Samozrejme netusi aku ma odrodu...
Len zrovna "kaki" je dost specificke ovocie na ktore aby bolo jedle, treba ho nechat "dozriet" a myslim si, ze nie vsetci clenovia rodiny ho oblubuju a nerad by som ho potom vyhadzoval. Malokto z nas pred rokmi vedel ze, v obchodoch ich predavaju nedozrete a ze ho treba nechat dozriet takze prve skusenosti s nim boli dost "trpke". Inak je dost mozne, ze som sa stretol v obchodoch iba s odrodami ktore neboli nejakej vyraznej chuti, takze moj nazor na ne moze byt skresleny. Za dalsie ak by bola vacsia uroda tak urcite by sa vsetky neporiesili na priamu konzumaciu a neviem ci sa da z kaki robit aj nieco ine este ako dzem(marmelada).
Co vsetko sa da robit z Asiminy ? Na Zdenkovej stranke som nasiel nejake recepty a kedze netusim aku konzistenciu ma v case konzumacie (da sa prirovnat napr. k dozretemu mangu?), je mozne z nich napriklad odstavenim robit stavu? Pytam sa to pre istotu ze by mali casom viacej plodov ako by sme dokazali skonzumovat a ci sa daju aj nejako uskladnit na dlhsiu dobu.
Inak dakujem zatial vsetkym za ponuky, musim ich zvazit