stejně jako z vína. Vylisovat šťávu a nechat zakvasit - mošt začíná okamžitě kvasit a cukry se mění na alkohol kamarád dělá víno z Kiwi a je to skvělé.
mrazová kotlina Nízkého Jeseníku ve 460 m.n.m zahrada u rodiču Větřkovice
Jaké máte zkušenosti se skladováním kiwi ??? Velkoplodé, maloplodé ???
Chcete u tvrdého sklizeného kiwi urychlit dozrávání ??? Dejte ho do igelitového pytlíku s jablkem a po pár dnech jak máslo. Vyzkoušeno a funguje (odrůda velkoplodá - asi Hayward) Poslední kiwi jsme snědli tento týden a to jsme jich hromadu rozdali. Proto si dávejte pozor pokud skladujete kiwi ve sklepě společně s jablky - pokud ho budete skladovat zvlášť - dýl vydrží ))
Samozřejmě je lepší přirozeně dozrálé, ale co máme zkušenosti se zatím jednou odrůdou - asi Hayward, kterou jsme sklízeli na začátku listopadu - tak i touto cestou nám kiwi došlo a bylo chuťově dobré. Koncem února jsme dojedli poslední kiwi, které došlo už samovolně ve sklepě.
Marmeláda z argut želíruje neskutečným způsobem - tak hustou marmeládu jako z argut jsme doma nikdy neměli. Věřím tomu, že by do marmelády ani nebylo nutné přidávat pektin a ztuhla by.
Skusal niekto susit zltoplode kiwi alebo aj klasicke zelenoplode? Zaujimalo by ma, ci to bolo chutovo dobre. Asi viac sa na takyto ucel hodia zltoplode, kvoli mensiemu obsahu kyselin a exotickejsej chuti, skusali ste?
Dnes jsem udělala z kiwi marmelády dovezené z Chorvatska tiramisu, byla to domácí marmeláda z Ploče snímek na fikovník str.908, marmeláda byla chuťově podobná dětské přesnidávce, no prostě mňamka. Jestli ji letos budou mít, zase koupím Přidala jsem tam čerstvé kiwi, banán, amareto a ostatní ingredience co se dává do tiramisu. Vzpomínka na ztrávenou dovolenou v Chorvatsku